Castellano

El restaurant Sequial 2.0 de Sueca guanya el I Concurs de Gastronomia Local d'Algemesí

El restaurant Sequial 2.0 de Sueca guanya el I Concurs de Gastronomia Local d'Algemesí
  MÉS FOTOS
  El restaurant Sequial 2.0 de Sueca guanya el I Concurs de Gastronomia Local d'Algemesí - (foto 2)
  El restaurant Sequial 2.0 de Sueca guanya el I Concurs de Gastronomia Local d'Algemesí - (foto 3)
  El restaurant Sequial 2.0 de Sueca guanya el I Concurs de Gastronomia Local d'Algemesí - (foto 4)
  El restaurant Sequial 2.0 de Sueca guanya el I Concurs de Gastronomia Local d'Algemesí - (foto 5)
  El restaurant Sequial 2.0 de Sueca guanya el I Concurs de Gastronomia Local d'Algemesí - (foto 6)

  El restaurant Sequial 2.0 de Sueca, amb el seu cuiner Juanjo Sanbartolomé al davant, va ser el guanyador de la primera edició del Concurs d'Arròs d'Algemesí celebrat aquest diumenge 28 de novembre a la Plaça Major de la localitat de la Ribera Alta. El guanyador es va endur els 1.500 € de l’Ajuntament entregats pel regidor de turisme Edgar Bressó i un paeller a gas de la firma patrocinadora Belseher. El concurs va estar organitzat per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament en conjunt amb Tus Noticias de la Ribera i va comptar amb la participació de cinc restaurants d’Algemesí: Mel de Romer, Trencadís, la Cerveseta, la Mesedora i Café Plaza.

  El segon premi valorat en 800 € i lliurat per Ana Montoro del Grupo Bou va ser per al curs de FP bàsic de cuina de l'Escola Sant Josep de Calassanç d'Algemesí amb els professors Joan Llorca i Ana Gimeno al capdavant, que també es va emportar una Menció d’Honor per la seua tasca de promoció de la gastronomia local. Per últim, Diana Martí de Congrual va lliurar el tercer premi valorat en 400 € per al Restaurant Casa Picanterra de Cullera, amb el xef Ramón Palomo com a màxim responsable de l’arròs.

  El concurs té com a objectiu promocionar i posar en valor la gastronomia local i de proximitat a través d’una recepta de nova creació que va estar treballada durant les passades setmanes pels restauradors locals de l’Associació de Restaurants i Bars d’Algemesí. Es va elaborar a llenya utilitzant com a base ingredients tradicionals de la nostra cuina com són l’arròs, l’anguila i la carabassa.

  Un total de 18 restaurants de la Comunitat Valenciana, a més de l'Escola S. Josep de Calassanç d’Algemesí, han participat en aquesta I edició del Concurs en la que, a banda del jurat, el públic assistent també va poder degustar tots els arrossos una vegada servits els plats que es presentaven a certamen. Malgrat l’escepticisme que podria despertar les peculiaritats d’ingredients com l’anguila, l’arròs sec d’Algemesí va tindre molt d’èxit entre els comensals i cuiners.

  El jurat d'aquest concurs va comptar amb la presència de Belen Arias, la nova presidenta de l'Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana, Mariano Clemente de Cotonera Events, Palco Folquera de Comunicar, Fernando Sempere de Glotons Club, Rafa Mañez de Arroz Ciudad de Sueca i el president de la Confraria de Pescadors del Palmar, José Caballer. També, fora de concurs, van participar quatre entitats locals: la Falla Nou Mercat d'Algemesí, els Jubilats i Pensionistes, la Junta Local Fallera i la Muixeranga d'Algemesí.

  Pujar