elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament impulsa la declaració de Bé d’Interés Cultural de la plaça de bous d’Algemesí

L’Ajuntament impulsa la declaració de Bé d’Interés Cultural de la plaça de bous d’Algemesí

    L’Ajuntament ha acordat en el plenari (amb els 15 vots a favor de PP, PSOE i VOX, i 3 abstencions de Més Algemesí i EU) que s’inicie l’expedient per a la sol·licitud de declaració de Bé d’Interés Cultural del sistema constructiu de la plaça de bous d’Algemesí. La petició es presentarà a la Direcció de Cultura i Patrimoni de la Conselleria de Cultura i Esport.

    Natxo Silvestre, regidor de Turisme, Festes i Tradicions, ha afirmat que: “Tots els algemesinencs sabem el mèrit que té esta plaça, perquè està feta amb fusta, cordes i claus, no està recolzada en cap façana i tampoc ve cap empresa externa a muntar-la. Són els propis cadafalers els que la munten i és un tresor que hem de protegir i conservar”.

    La plaça de bous d’Algemesí és una obra excepcional de l’enginyeria popular valenciana gràcies a la seua execució, sistemes de seguretat i xarxa de passadissos que permeten la lliure circulació del públic per davall dels cadafals. Va ser dissenyada l’any 1947 per l’arquitecte Segura de Lago i compta amb una tècnica de construcció ancestral valenciana que a converteixen en una obra mestra.

    Es pretén que la declaració del sistema constructiu de la plaça de bous com a BIC constribuïsca a la seua preservació i promoció.

    Pujar