elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Algemesí presenta el Pla de Gestió de Residus

L’Ajuntament d’Algemesí presenta el Pla de Gestió de Residus

  El regidor de Serveis Públics i Patrimoni, Raül Adam, ha presentat el Pla de Gestió de Residus, un treball analitza el sistema de recollida de fem i del tractament del mateix a Algemesí. El treball, de més de 200 fulls, abasta des que el fem es deposita als carrers i contenidors, fins que es processa a la planta de tractament.

  El nostre sistema actual de la ciutat és un sistema mixt, amb una recollida porta a porta total a la zona cèntrica de la ciutat i d’una recollida amb contenidors per al reciclatge a la resta del municipi.

  “El pla recull aquelles coses que ja fem, que considerem que funcionen bé, ens indica les nostres debilitats, i ens proposa idees per a millorar el sistema, que anirem implementat paulatinament”, assegura el regidor Raül Adam.

  Amb el actual sistema, implantat des d’octubre de 2020, s’ha incrementat el reciclatge amb dades prou significatives. En reciclatge de paper s’ha passat de 221 tones en 2018 a 342 tones en 2021; un 52% més.

  També és significatiu el reciclatge en envasos que ha passat de 264 tones a 349 tones, un 32% més. En el vidre hi ha hagut una disminució durant els anys de la pandèmia, degut sobretot al tancament de l’hostaleria, però en aquest 2022 ja estan tornant a les dades d’abans de la pandèmia.

  Tot i els increments, a Algemesí només es reciclen un 11% del total dels residus que es produeixen, una xifra molt baixa, ja que al 2030 s’hauria d’estar al voltant del 70%.

  Segons el regidor de Serveis Públics, “amb el sistema actual, sense cap canvi, podem arribar a un 40% de reciclatge, que si ve és queda lluny del que seria l’objectiu si seria una xifra raonable a la que arribar els propers anys”.

  Per això la necessitat d’aquest Pla de Gestió de Residus per a Algemesí, un pla que ha permés detectar les debilitats del sistema, plantejat accions i millores per arribar a assolir els objectius de reciclatge que les distintes normatives marquen.

  La primera mesura que es està previst prendre serà la implementació de la fracció d’orgànica a finals d'any. Aquesta campanya es presentarà a la ciutadania una vegada estiguen tancats els detalls i el sistema amb el qual es va a implantar.

  Pujar