elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dos agents salven la vida a un home que va patir una parada cardiorespiratòria a Algemesí

Dos agents salven la vida a un home que va patir una parada cardiorespiratòria a Algemesí
  • La víctima de 82 anys es trobava passejant en la via pública amb el seu fill quan va caure desplomat al sòl

Dos agents de la Policia Nacional han salvat la vida a un home de 82 anys que va caure desplomat en el sòl quan passejava pel carrer al costat del seu fill en el municipi valencià d'Algemesí. Els agents li van realitzar la reanimació cardiopulmonar fins a l'arribada dels serveis sanitaris.

Els fets van ocórrer dissabte passat sobre les onze i mitja del matí, quan un home que es trobava passejant al costat del seu fill va caure desplomat al sòl i va començar a convulsionar, entrant sobtadament en parada cardiorespiratòria.

En aquest precís moment, la patrulla policial que es trobava en el lloc va observar el succeït i immediatament va activar el protocol PAS (Protegir-Avisar-Socórrer)

Els agents van comprovar abans de de iniciar el massatge cardíac, que l'home es trobava inconscient, sense pols ni respiració, per la qual cosa immediatament van començar a realitzar-li les compressions toràciques i insuflacions d'acord amb el Protocol de Reanimació Cardio Pulmonar.

Després de diversos minuts van aconseguir revertir la parada cardiorespiratòria i la víctima va recobrar la consciència amb dificultats per a respirar i parlar. Els agents, una vegada estabilitzat l'home li van col·locar el posició lateral de seguretat i van aconseguir mantindre'l estable fins a l'arribada dels serveis sanitaris.

Gràcies a la ràpida actuació dels actuants, l'home va aconseguir salvar la seua vida i va ser traslladat de manera estable a un centre hospitalari d'Alzira per a ser assistit.

Pujar