30 d’octubre de 2020 30/10/20

PACMA denuncia l'existència d'un circ amb animals en Alfafar

PACMA denuncia l'existència d'un circ amb animals en Alfafar - (foto 1)

    La polèmica de la utilització d'animals per a espectacles de cirs torna amb cada Nadal, i molt especialment als municipis de la Comunitat Valenciana, on després de les eleccions municipals de 2015 diversos ajuntaments van aprovar normes per a impedir la presència d'animals en els circs que desitjaren instal·lar-se en els seus termes municipals. Després de la prohibició aprovada per grans urbs com la ciutat de València, els circs que usen tigres, elefants o uns altres grans mamífers, han buscat termes municipals on no existisca normativa sobre este tema.

    Així, la polèmica ha saltat amb la instal·lació d'un circ a Alfafar, en un solar situat entre la Pista de Silla i el Centre Comercial MN4. En esta ocasió ha sigut el Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA) qui ha donat la veu d'alarma. Així, PACMA va gravar la passada setmana un vídeo en el qual es mostrava a diversos tigres engabiats en les instal·lacions de l'esmentat circ a Alfafar. 'Tancats per a tota la vida' va criticar el partit animalista, que a més, va carregar contra el Consell per, segons PACMA, haver anunciat fa un any la prohibició autonòmica d'usar animals en esta classe d'espectacles i no haver-se aprovat encara la necessària llei per a açò.

    Des de PACMA asseguren que la protecció dels animals no està entre les prioritats del Consell que dirigixen PSPV i Compromís. cal recordar que mesos arrere, la formació política va lliurar milers de signatures al govern valencià i català perquè retiraren les proteccions i legislacions que permetien seguir celebrant espectacles taurins on s'usen bous i vaquetes, especialment els coneguts com 'bous al carrer'.

    Pujar