Castellano

Alfafar es vist de Falles

Alfafar es vist de Falles
  MÉS FOTOS
  Alfafar es vist de Falles - (foto 2)
  Alfafar es vist de Falles - (foto 3)
  Alfafar es vist de Falles - (foto 4)
  Alfafar es vist de Falles - (foto 5)

  Alfafar es prepara per a viure la setmana gran de les Falles. Uns dies intensos en els quals es respira en cada racó de la localitat l'art dels monuments, la il·lusió de la Plantà, de l'Ofrena o de la Cremà. També fa olor de pólvora, als desdejunis de xurros i bunyols amb xocolata, a les paelles multitudinàries en el casal o al sopar de 'sobaquillo' per a recuperar forces i seguir amb la festa.

  Perquè els veïns d'Alfafar viuen amb molta intensitat estos dies. Ho podem comprovar ja si passegem pels seus carrers i veiem com llueixen engalanades els seus adorns. I ho podem comprovar també en el ressonar dels petards que ja comencen a ser el fons musical de la localitat.

  Potser per açò els centenars de fallers expliquen ja les hores per a lluir els seus vestits, els seus pentinats i començar a ballar al ritme de la dolçaina i el tabal. I ho faran representats per Marta Berlanga, Patricia Rafa i David Zacarés. Ells són la Fallera Major, la Fallera Major Infantil i el President Infantil, respectivament, uns càrrecs que prenen amb responsabilitat, nervis però, sobretot, ganes de viure'ls al màxim al costat dels seus veïns.

  Així ho van fer saber el passat 24 de febrer, amb la Crida en la qual es va oficialitzar l'inici de les Falles en la localitat valenciana. En este acte, Juan Ramón Adsuara, President nat de la Junta Central Fallera d'Alfafar i Alcalde del municipi, va animar a Marta, Patricia i David a gaudir d'un any faller que ja ha començat, estant el millor per vindre.

  Compte arrere amb els actes previs

  Unes hores abans s'inaugurava l'Exposició del Ninot, un xicotet avanç del que representaran els seus monuments i que augmenta, encara més si cap, les ganes que arriben els dies grans. L'exposició estarà oberta en el centre comercial Carrefour fins al pròxim 15 de març, quan es retiren per a ultimar els monuments abans de la Plantà. A més, com a novetat enguany, es va a premiar als millors monuments, que votaran els veïns.

  Este cap de setmana també s'han succeït diversos actes fallers. Este dissabte va tenir lloc una desfilada en el qual l'humor, la crítica i la diversió es reuniren en la ja tradicional Cavalcada del Ninot. Xiquets i majors han gaudit d'una vesprada molt amena i a la qual ha seguit un dia amb més esperit faller. Diumenge passat es va fer el Lliurament de Recompenses i Insígnies Honorífiques de Junta Local i Junta Central Fallera a destacables i històrics fallers del municipi en el Saló de Plens de l'Ajuntament.

  Les Falles en tota la seua esplendor

  Els dies grans arribaran el 16 de març, amb el lliurament de premis als millors monuments grans i infantils del 2018, una recompensa per a l'esforç de tot l'any de fallers, comissions i artistes. També el 18 de març serà una jornada molt intensa i emotiva en celebrar-se la tradicional ofrena floral a la Mare de Déu del Do. Un homenatge a la patrona que omplirà de color, tradició i sentiment els carrers de la localitat.

  Les activitats no cessaran en els casals com tampoc ho faran les activitats en la localitat. Però serà el 19 de març quan es pose punt i final a les falles del 2018. Primer tindrà lloc la ja tradicional missa en honor a San José a les 12.00 hores i a la nit a les 22:00 hores les falles infantils prendran en flama, i a les 24:00 hores serà el torn de les falles grans. Un tancament amb magnificència per al cicle faller que, segur l'endemà, començarà a treballar en les falles del 2019.

  Pots vore el Cartell de les Falles 2018 ACÍ.

  Una festa formada per un 'sentiment'

  Color, música, sentiment, germanor i molta tradició. Són els ingredients que faran de les Falles d'Alfafar una festa gran en l'ampli sentit de la paraula. I ho farà gràcies a l'esforç de les seues comissions, fallers i veïns que estimen la festa.

  Són set les falles que representen esta festa a Alfafar: La Fila, Parque Alcosa, Hort del Comte, Pensat i Fet, El Sequer, l'Amistat i Sant Jaume. Unes comissions que han treballat dur tot l'any perquè el resultat siga el millor possible i que les Falles del 2018 facen història en la localitat.

  Pujar