29 de maig de 2020 29/5/20

La DGT alerta d'una nova estafa per internet

La DGT alerta d'una nova estafa per internet - (foto 1)
  • Està relacionada amb el pagament de multes o sancions i s'envia per correu electrònic

La Direcció General de Tràfic (DGT) ha tornat a advertir a través de Twitter sobre una nova estafa que circula per internet. No és la primera vegada que els ciberdelinqüents cometen accions d'aquest tipus i per això organismes com la DGT i fins i tot la pròpia Guàrdia Civil o policia autonòmica, estén contínuament advertint d'aquests delictes, posant així en avís a la població perquè no caiga en l' engany.

En aquesta ocasió l'estafa es realitza mitjançant l'enviament d'un correu electrònic que inclou el logotip de la DGT, donant així una major credibilitat en el contingut d'aquest. El missatge tracta sobre el pagament de sancions i diu que l'organització ha detectat en el seu sistema "un registre de multa de trànsit no pagada. Com que vostè no es va notificar al tribunal de faltes corresponent li reenviem les Foto-multes via Internet ".

La mala redacció de el text fa sospitar de la falsedat d'aquest comunicat, ja que no només inclou faltes d'ortografia, sinó que el registre de l'llenguatge està molt allunyat a el que s'utilitza en les notificacions oficials, les quals a més no s'envien per correu electrònic.

A més, el correu inclou un enllaç, en el qual si la víctima clicka sobre el, s'instal·la en el seu ordinador un programa que permet als ciberdelinqüents accedir i robar totes les seves contrasenyes i dades bancàries, per això la DGT recomana eliminar immediatament sense obrir-lo.

Hem de recordar que Trànsit mai envia les permutes per email, ni tan sols quan el conductor està subscrit a el conegut sistema de notificacions electròniques de la DGT. I és que la subscripció a l'adreça electrònica viària permet rebre un avís informant que hi ha una sanció en la bústia electrònica, però únicament es pot accedir tenint una prèvia identificació.

No obstant això, en cap cas s'envia un correu amb la multa ni de bon tros amb fotografies de la infracció, ja que en tot cas la DGT enviaria la sanció per correu postal certificat.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar