elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Joventut d’Aldaia contra l’assetjament escolar estrena videoclip

Joventut d’Aldaia contra l’assetjament escolar estrena videoclip
  • L'alumnat de 3r de la ESO dels instituts d'Aldaia van participar en el taller de rap contra l'assetjament escolar, organitzat pel departament de Joventut de l'Ajuntament d'Aldaia

  • L'IES guanyador, el Beatriu Civera, presenta ara el seu tema també en imatges al canal de Youtube de Gent Jove

L’àrea de Joventut de l’Ajuntament d’Aldaia llança el videoclip del rap guanyador del concurs ‘Aldaia contra l’assetjament escolar’, concretament una creació del grup de 3r de la ESO de l’IES Beatriu Civera. En el vídeo participen una representació de l’equip creador de la lletra, gravant les escenes en diferents punts d’Aldaia, així com al propi institut.

L'activitat s’iniciava fa mesos amb la proposta de crear unes lletres i cançons de música urbana entre l’alumnat. Cada classe va compondre i interpretar el seu tema en un esdeveniment final conjunt al pavelló del poliesportiu Jaume Ortí, i sota el lema: ‘La joventut d'Aldaia contra l'assetjament escolar’.

Les sessions van oferir als i les participants l'oportunitat de reflexionar sobre les causes i conseqüències de l'assetjament escolar, així com sobre les maneres de previndre-lo i abordar-lo de manera efectiva en el seu entorn escolar. El rap ha sigut la ferramenta principal per a expressar, reflexionar i lluitar contra l'assetjament. Una forma d'expressió artística arrelada en la cultura juvenil que ha proporcionat un mitjà poderós per a explorar i analitzar les seues pròpies conductes i conseqüències. En este context, els tallers van crear un espai segur i creatiu en el qual les i els participants canalitzaren les seues experiències, opinions i emocions a través de l'escriptura de lletres i la creació musical.

Del Beatriu Civera van treballar esta acció 120 alumnes, del Carles Salvador 90, i del Salvador Gadea es van sumar 171 persones de l’alumnat. Unes sessions que van estar dirigides conjuntament per professionals de l'educació i cantants de rap, que han donat tot el suport en la composició de les cançons i que es van encarregar de presentar i dinamitzar l'esdeveniment final, al qual van assistir més de 350 joves, estudiants dels instituts d'Aldaia Beatriu Civera, Carles Salvador i Salvador Gadea, acompanyats del professorat.

La gran final també va comptar amb l’assistència dels regidors de Joventut i de Comerç, Sergio Gómez i Santi Ruiz, les regidores d'Educació i d’Instal·lacions Esportives, Laura Moruno i Marta Romeu i l'alcalde, Guillermo Luján, que van animar a tota la comunitat educativa a treballar conjuntament per acabar amb qualsevol tipus de violència.

A l’acte van actuar set grups que van interpretar, en directe, les cançons que havien compost. El públic assistent va elegir, mitjançant votació instantània per xarxes socials, el grup guanyador d’esta primera edició.

 

Pujar