10 d’abril de 2020 10/4/20

Tècnics de Conselleria i de l'Ajuntament comencen a valorar les actuacions a incloure en la reforma del centre de salut

Tècnics de Conselleria i de l'Ajuntament comencen a valorar les actuacions a incloure en la reforma del centre de salut - (foto 1)

    Tècnics de la Conselleria de Sanitat i l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre han realitzat avui una inspecció per valorar les diferents actuacions a incloure en un futur projecte de reforma del centre de salut d'Alcalà. A la visita dels tècnics, s'han unit els regidors de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre, Maria Agut i José Ángel Traver, així com la gerent del Departament de Salut, Ana Arizón i el director econòmic Manuel Rocatí. Per part de la Conselleria, ja es va deixar clar en la reunió mantinguda el passat dilluns que "el centre de salut d'Alcalà no està en estat insostenible ni altament deteriorat però necessita una reforma a causa de la seva antiguitat". En aquest sentit, la regidora Maria Agut ha insistit que "esperem que la línia d'ajuts de la Generalitat, amb la qual ens han proposat que es cobrisca aquesta reforma, siga suficient per realitzar totes les millores que s'estan plantejant. Si no, des de l'Ajuntament no entendriem que se'ns oferira l'opció de la reforma per part de la Generalitat, com s'ha fet". En qualsevol cas, des de l'Ajuntament d'Alcalà s'insisteix que "no renunciarem a que es construisca el nou centre de salut, independentment de si aquesta reforma es realitza o no".

    Dins de les necessitats actuals que presenta l'edifici hi ha el sanejament de la façana, l'eliminació de barreres arquitectòniques, millora de sòls i canvis en els WC 's i instal·lació de nova climatització, així com la incorporació de nous aïllaments. També es contemplaria la instal·lació de nova il·luminació en passadissos i consultes, actualització de mobiliari i repintat de l'edifici. Per part de l'Ajuntament, s'han proposat diferents mesures per optimitzar els serveis que es presten en el consultori, per tal que s'incloguen en el projecte de reforma.

    Pujar