1 de juny de 2020 1/6/20

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre prioritza l'accés dels ciutadans a la informació sobre els pressupostos municipals 2019

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre prioritza l'accés dels ciutadans a la informació sobre els pressupostos municipals 2019 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre prioritza l'accés dels ciutadans a la informació sobre els pressupostos municipals 2019 - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre, en un exercici de transparència i participació, facilita que tots els veïns puguen conèixer com s'administren les arques municipals i en què inverteixen els pressupostos municipals. Perquè tots els veïns puguen tenir accés a la informació, s'ha editat un Butlletí d'Informació Municipal-BIM en què, de forma senzilla, es detalla quines línies bàsiques segueixen els pressupostos i quins són els objectius que es marquen -ser útils, socials, transparents, participatius, solidaris i solvents-, quin préstec s'ha sol·licitat i a què es destina, així com l'índex de deute municipal. El BIM també explica quines seran les principals inversions recollides en el pressupost 2019 i les diferents accions previstes per les regidories en àrees com les polítiques socials, l'accessibilitat, el medi ambient, les infraestructures, edificis públics, patrimoni, turisme, esport, sanitat, educació i transports. El BIM, que és totalment gratuït, està disponible per a tots els veïns a l'Ajuntament i dependències municipals.

  D'altra banda, el pressupost 2019 pot també consultar-se mitjançant el Portal de Transparència de la Seu Electrònica municipal. A la secció Economia apareix publicada tota la informació referent als comptes municipals des de l'any 2014, amb apartats dedicats a modificacions pressupostàries, període mitjà de pagament, liquidacions, etc. També poden descarregar-se i llegir-se les memòries d'Alcaldia relatives als pressupostos des de l'any 2016.

  "Com marca la llei, la Seu Electrònica fa pública i conté tota la documentació relativa als pressupostos municipals però sabem que a molts dels nostres veïns els resulta molt més fàcil accedir a la informació mitjançant un suport escrit com és el BIM. Per això hem decidit donar-li prioritat a aquests continguts ", ha destacat la regidora d'Hisenda, Maria Agut. "Elaborem els pressupostos demanant als veïns que ens facen arribar les seues propostes, a través d'un procés de participació totalment obert, i ara també cal que comproven com s'han reflectit les seves idees i com són aquests pressupostos", ha finalitzat.

   

  Pujar