22 de gener de 2021 22/1/21

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre dedica un mes d'actes a commemorar el Dia Internacional de la Dona

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre dedica un mes d'actes a commemorar el Dia Internacional de la Dona - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre dedica un mes d'actes a commemorar el Dia Internacional de la Dona - (foto 2)

  Del 28 de febrer al 26 de març, Alcalà-Alcossebre viurà diferents actes organitzats des de l'Ajuntament i que tenen com a eix vertebrador la commemoració del Dia Internacional de la Dona del dia 8 de març. Els actes comencen el 28 de febrer amb un taller de cuina a la seu de les Associació de la Dóna Gaspatxera d'Alcalà. El mateix taller es farà a la seu de les Ames de Casa d'Alcossebre el 5 de març. El 5 de març, Towanda Rebels, autores del llibre "Hola Guerrera" oferiran una xerrada en clau feminista a la sala de l'Associació de Jubilats d'Alcalà, a partir de les 13.00h. amb entrada lliure. Aquesta xerrada s'inscriu dins de les activitats organitzades per l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre amb els Fons per a Ajuntaments del Pla estatal contra la violència de gènere.

  El dissabte 9 de març, se celebra una activitat conjunta organitzada pel Parc Natural de la Serra d'Irta, en la qual col·laboren els Ajuntaments d'Alcalà-Alcossebre i Santa Magdalena: la I Marxa Senderista del Dia de Dona 2019, que consisteix en un itinerari que uneix els castells de Xivert i Polpis. El 13 de març tindrà lloc el tradicional viatge organitzat des de l'Ajuntament, dins dels actes del Dia de la Dona. Aquest any, el desplaçament és a la localitat valenciana d'Anna, amb visita al Palau dels Cervelló i als llacs d'Anna. La inscripció pot realitzar-se fins al 5 de març a l'Ajuntament i Oficines Municipals.

  Els actes centrals de la commemoració del Dia de la Dona es traslladen enguany al dia 22 de març, per evitar la coincidència del 8 de març amb els actes de Carnaval. El dia 22 tindrà lloc la lectura del manifest i solta de globus i donarà començament la cursa solidària que recorrerà els carrers d'Alcalà, amb venda de samarretes que es destinaran a l'Associació Espanyola contra el càncer. Després de la carrera, es realitzarà una classe de balls llatins per a tots els assistents a la plaça de l'Església. Entre els participants, se sortejaran llibres i contes co-educatius per fomentar la igualtat i prevenir la violència de gènere.

  En clau esportiva, el dissabte 16 s'impartiran una classe de txi-kung i un taller d'estiraments musculars a la Llar de Jubilats d'Alcalà i el dijous 21, al local de l'Associació de la Dóna Gaspatxera, s'impartirà un taller de "desnudanza" . El dissabte 23 de març, a les 16.00h al CESAL d'Alcalà tindrà lloc una xerrada sobre handbol femení i, a més, durant tot el mes de març, al CESAL d'Alcalà es podrà visitar l'exposició fotogràfica "Esportistes Gaspatxeres".

  A més, torna a impartir-se el Curs de Defensa Personal impartit per agents de la Policia Local, dirigit a la població femenina i totalment gratuït.

  "La nostra idea és unir actes informatius i de reivindicació dels drets femenins, com la xerrada de Towanda Rebels o la lectura del manifest, amb altres que són molt tradicionals i que ja esperen moltes de les nostres veïnes, com el viatge o els tallers" han comentat les regidors de Benestar Social, Desa Pitarch, i de la Dona, Susan Guillamón.

  Pujar