21 de setembre de 2020 21/9/20

PP: "El Consell retalla 40.000 euros al Centre de Dia de l'Alcora"

PP: "El Consell retalla 40.000 euros al Centre de Dia de l'Alcora" - (foto 1)

  La Generalitat Valenciana reduirà 40.000 euros en 2017 la seua aportació al Centre de Dia que el tripartit que governa a l'Alcora va garantir que engegaria "de forma imminent". La decisió adoptada per PSPV i Compromís, al capdavant del Consell, constitueix un nou poal d'aigua freda per a la localitat que des de fa 16 mesos espera que es complisca la paraula de l'alcalde, també representant de Compromís, que va garantir que el servei dirigit a l'atenció dels majors de la localitat obriria les seues portes "de forma imminent".

  Des del grup municipal del Partit Popular han considerat una "trista notícia" la decisió del Consell de minvar els ingressos per al Centre de Dia del municipi. Enfront dels 180.000 euros pressupostats des de 2015 amb caràcter anual per a aquest recurs social, "ens trobem ara amb una rebaixa notable dels ingressos que percebrà el servei, que cauen fins als 140.790 euros".

  Per a la regidora del PP a l'Alcora, Merche Mallol, "la decisió és una mostra més de la indiferència de la Generalitat Valenciana cap al nostre municipi". Sobretot, "si tenim en compte que l'alcalde també ostenta la qualitat de diputat autonòmic, per la qual cosa confiàvem que des de la Generalitat Valenciana es reivindicaren d'una forma més directa i vehement les demandes per a la nostra localitat, especialment les de rang social". No obstant açò, "lamentablement per als interessos dels alcorinos, el Centre de Dia no solament no ha obert les seues portes després de 16 mesos de govern del tripartit, sinó el que és més greu, des del Consell es retalla la inversió dels 180.000 euros als 140.790 euros".

  Cal assenyalar que el Partit Popular va gestionar durant la seua etapa de govern un conveni amb la Generalitat Valenciana per a finançar aquest servei social. "Lliurem la infraestructura i facilitem a la coalició de govern les gestions empreses per a obrir la prestació". No obstant açò, "en quasi any i mitjà no s'ha avançat i el Centre de Dia manté tancades les seues portes amb el minvament en prestacions socials que açò suposa per als nostres veïns".

  Des del PP, "confiem que García siga capaç de reconduir aquesta situació, no ja per la inversió de la Generalitat Valenciana, que vist el vist, el primer edil no ha sigut capaç de retenir per a l'Alcora, sinó sobretot per la prestació, que esperem òbriga les seues portes sense major dilació".

  Pujar