24 de gener de 2020 24/1/20
ENTREVISTA

Toni Francés (PSPV Alcoi): “Hem demostrat que som els qui millor gestionem l'Ajuntament”

Toni Francés (PSPV Alcoi): “Hem demostrat que som els qui millor gestionem l'Ajuntament” - (foto 1)
  • Elperiodic.com entrevista al candidat socialista a l'alcaldia d'Alcoi per a conéixer les seues propostes per als pròxims anys

MÉS FOTOS
Toni Francés (PSPV Alcoi): “Hem demostrat que som els qui millor gestionem l'Ajuntament” - (foto 2)

Pregunta: Es presenta com a cap de llista del PSPV a l'ajuntament d'Alcoi Amb quin objectiu es presenta? Què li diferencia de la resta dels candidats?           

Resposta: L'objectiu amb el qual concórrec a les eleccions és clar, ja que no pot ser un altre que continuar treballant per la meua ciutat, per Alcoi. Els socialistes alcoians tenim el millor projecte per al present i futur de la ciutat i el millor equip per a dur-lo a terme. En aquests anys de gestió hem aconseguit canviar radicalment la situació de l'Ajuntament, com també s'ha iniciat un procés de transformació de la ciutat, i volem continuar avançant.

Comptem amb un equip cohesionat, que uneix experiència i renovació, i treballem amb l'objectiu de millorar la nostra ciutat des de la responsabilitat, la il·lusió, el compromís social, l'honestedat, la participació, la transparència i la igualtat. Els socialistes som la millor garantia per a Alcoi.

P: Quins són els eixos principals de la seua campanya?

R: La campanya està enfocada a donar a conéixer als ciutadans les principals propostes que tenim els socialistes alcoians per als pròxims quatre anys, el model de ciutat en el qual treballem i la gestió que hem realitzat, que ha permés que Alcoi recupere el lideratge i siga una ciutat capital industrial i cultural, una ciutat intel·ligent, sostenible i integradora.

Concorrem a aquestes eleccions municipals amb un programa real i creïble, amb 175 propostes que són perfectament materializables i que permetran que Alcoi continue avançant.

P: Quin balanç fa d'aquesta legislatura?

R: Aquesta legislatura que acaba ha sigut de vital importància per a Alcoi, ja que en ella s'ha iniciat una recuperació del lideratge de la ciutat, ha tornat a ser important per a les altres administracions i aquestes ens han donat suport de manera decidida. A tall d'exemple puc dir que el govern de Ximo Puig ha donat suport a Alcoi com mai abans s'havia fet, i les ajudes autonòmiques han arribat a multiplicar-se per cinc. S'ha fomentat l'ocupació entre joves i aturats de llarga durada, han vist la llum projectes bloquejats durant anys i s'ha invertit de manera decidida en qüestions tan importants com les millores en polígons, habitatges i centres educatius.

Quan els socialistes arribem al govern municipal ens trobem amb un Ajuntament que patia un fort endeutament, generat per la gestió que havia realitzat el PP. Hem viscut anys molt durs, però hem aconseguit passar de l'endeutament al superàvit, les administracions han tornat a confiar en Alcoi i s'han recuperat les inversions. I canviar d'una situació de dèficit a superàvit s'ha aconseguit, a més, sense gravar la butxaca dels ciutadans, ja que hem aplicat una política tributària marcada per les rebaixes i les bonificacions. Ara els alcoians paguen l'Impost de Béns immobles (IBI) més baix dels últims 25 anys, i 1.300 famílies han tingut ajudes per a afrontar el pagament de subministraments bàsics. Ha sigut una legislatura important perquè la ciutat ha millorat i s'ha reflectit el canvi de tendència, establint-se les bases per al futur.

P: En un escenari postelectoral Quines són les línies roges del seu partit a l'hora d'arribar a pactes amb altres formacions?

R: Nosaltres, d'entrada, som partidaris de governar en solitari. Aquesta legislatura que acaba hem governat amb nou regidors, de 25 que conformen la Corporació municipal, i el resultat ha sigut positiu. Hem aconseguit acords amb tots els partits amb representació municipal i s'han incorporat propostes de tots, que han permés millorar i enriquir la política local. En cas d'aliances, ens decantaríem per forces d'esquerra com Compromís o Podem.

P: En matèria econòmica Quin és el model de gestió que defensen?

R: Les polítiques econòmiques han sigut prioritàries i ho continuen sent per a nosaltres, sense oblidar les polítiques socials, el manteniment de la ciutat, la conservació i recuperació de patrimoni, i tot allò que incideix en la millora de la ciutat i en el benestar dels seus ciutadans. Quan parlem d'economia, els socialistes continuem apostant per una ciutat intel·ligent, on el coneixement juga un paper determinant, i tenim la sort de comptar amb dues universitats: la Politècnica de València al seu Campus d’Alcoi i la Universitat d'Alacant, que generen coneixement i són generadores d'ocupació, amb gran impacte econòmic. A més, apostem per potenciar la Formació Professional, i Alcoi compta amb una important oferta sobre aquest tema que cal continuar impulsant.

En parlar de propostes concretes en matèria econòmica, la nostra aposta és clara i passa pel parc tecnològic en l'antiga fosa de Rodes, el parc empresarial en Pagaments, l'ampliació del polígon sud i el sòl industrial mancomunat. El parc tecnològic a Rodes és un projecte determinant, que implica diferents àmbits de la ciutat, que permetrà atraure empreses de fora i per a això comptem amb el suport del Districte Digital de la Generalitat Valenciana, i serà determinant per a la creació i implantació d'empreses de base tecnològica, que vindran a modernitzar la nostra indústria i economia. Unes instal·lacions en les quals també s'implantarà el primer Centre de Turisme (CdT) d'interior de la província d'Alacant, i que reservarà espai per a la cultura, amb la ubicació de l'Arxiu Municipal, i una quinzena d'habitatges per a nòmades digitals i investigadors.

A això se suma el parc empresarial en la partida de Pagaments, que suposarà 220.000 metres quadrats de sòl industrial ben comunicat i amb tots els serveis. Ja estem treballant amb el Ministeri de Foment, a través del SEPES, perquè siga una realitat. A aquest sòl se sumaran 400.000 metres quadrats de l'ampliació del polígon sud (Santiago Payá i El Clergue), així com el polígon mancomunat en terme de Muro i per al qual ja treballem amb l'IVACE, perquè no hi ha cap experiència similar en la Comunitat Valenciana.

P: En matèria educativa estan conformes amb les mesures impulsades o consideren que és necessari un canvi?

R: En educació tenim ja previstes actuacions per a la millora de tots els centres educatius públics de la ciutat gràcies al Pla Edificant que ha impulsat el govern de Ximo Puig. A aquestes millores en els centres existents se sumarà la construcció d'una nova escola infantil pública, que depén de la Generalitat, i que vindrà a substituir a la que es troba en El Partidor.

També està prevista l'ampliació del Conservatori, la qual cosa permetrà implantar el Professional en Dansa, i estem treballant conjuntament amb la Universitat Politècnica de València per a l'ampliació del Campus d’Alcoi, que comportarà noves instal·lacions per a més laboratoris, més centres d'investigació, dotant-la de més recursos i capacitat per a continuar aportant valor, coneixement i riquesa a la nostra ciutat. Es tracta d'una ampliació que aniria des de l'actual Campus d’Alcoi cap a la Beniata, una zona en la qual també se situaria l'ampliació del Conservatori.

P: La sanitat és una altra de les grans potes de la campanya electoral quina seria la primera mesura que prendria?

R: En matèria de sanitat és l'administració autonòmica la que té les competències, però puc avançar que a Alcoi tenim propostes molt importants per a aquesta pròxima legislatura. Uns reptes que passen per l'ampliació de l'Hospital Verge dels Lliris, que presta un servei comarcal, així com l'ampliació del centre de salut La Bassa, situat en un barri que ha experimentat un important creixement des de la seua obertura i requereix unes instal·lacions concorde a les necessitats actuals. També treballarem per a proporcionar unes millors instal·lacions per a l'ambulatori del barri de Batoi.

En educació s'està fent una aposta molt important per introduir a l'escola programes de prevenció d'hàbits no saludables, de promoció de la igualtat i el respecte a la diversitat, i continuarem treballant amb els centres educatius en aquestes qüestions, així com en el foment de la cultura amb iniciatives que compten amb resultats tan positius com l'escola de teatre municipal i la Mostra de Teatre Escolar.

P: Des d'elperiodic.com li animem que envie un missatge als veïns d'Alcoi perquè li recolzen en les urnes el pròxim 26 de maig

R: Quan vam governar els socialistes Alcoi millora en tots els aspectes i hem demostrat que som els qui millor gestionem l'Ajuntament. En aquests últims anys hem iniciat un procés de transformació de la ciutat, amb aquest govern Alcoi ha recuperat la seua identitat com a líder i referent, sent important en el conjunt de la Comunitat Valenciana.

Ara, hem de seguir avant, no podem fer passos arrere, sinó que hem de continuar avançant en aquest procés de transformació que hem realitzat de la mà de tots els alcoians i alcoianes, perquè vam governar per a tots i totes, sense cap mena d'exclusió. Volem continuar treballant junts, avançant, tenim el millor projecte de ciutat, que permetrà continuar millorant la qualitat de vida. Per això demane el vot per al Partit Socialista, perquè és votar per Alcoi.

ocultar
Toni Francés (PSPV Alcoi): “Hem demostrat que som els qui millor gestionem l'Ajuntament”
Pujar