21 de novembre de 2019 21/11/19

Llopis: «Les festes de la Verge dels Lliris són de tots els alcoians i cadascú les viu com vol»

Llopis: «Les festes de la Verge dels Lliris són de tots els alcoians i cadascú les viu com vol» - (foto 1)

  El regidor de festes, Raül Llopis, ha declarat avui la seua sorpresa davant el rebombori que s’ ha creat per la celebració del 50 aniversari de la declaració d'alcaldessa perpètua de la Verge dels Lliris davant les declaracions públiques de Guanyar Alcoi. Destaca que «ni entén ni comparteix la politització de cap festivitat local, que el patrimoni cultural i local és de tots, i transcendeix qualsevol aspecte religiós, i apunta que la societat alcoiana és molt més madura, respectuosa i cívica que alguns grups polítics».

  La polèmica suscitada davant les declaracions de Guanyar Alcoi per la celebració del 50 aniversari de la declaració d’alcaldessa perpètua de la Verge dels Lliris, el regidor de Festes, Raül Llopis, ha volgut aclarir certs aspectes davant les nombroses consultes i diferents dubtes que han arribat a l’Ajuntament i a les xarxes socials. 

  «El Govern celebrarà el 50 aniversari d’alcaldessa perpètua de la Verge dels Lliris com celebra la resta de festivitats, amb orgull i estima per les seues tradicions. Les festes locals són patrimoni de tots els alcoians, cadascú les viu com vol, i l’Ajuntament sempre facilita que així siga i ho fa orgullós de l’arrelament que les festes tenen a la societat alcoiana» aclareix Llopis.

  Enguany, se celebra els 50 anys de la declaració de la Verge dels Lliris com a alcaldessa perpètua i, per tant, des de l’Ajuntament s’ha anunciat que es faran algunes actuacions especials, entre altres, que la verge passe la nit al vestíbul de l’Ajuntament, fet que ha provocat la polèmica.

  Des del Govern s’assegura que el vestíbul de l’Ajuntament està obert per a tots, i sempre ho ha estat. Per la seua banda, Guanyar Alcoi argumenta «que cap acte religiós hauria d’estar emparat per les institucions públiques i democràtiques», però Llopis destaca les grans contradiccions dels polítics de Guanyar, confluència de Podemos i Esquerra Unida, que en altres territoris espanyols com Andalusia i Cadis justifiquen que la Setmana Santa o la medalla atorgada a la Verge són tradicions que transcendeixen el fet religiós i són  «sentiment i patrimoni del poble» i en Alcoi acusen al Govern d’antidemocràtic per celebrar un aniversari de la Verge dels Lliris.

  Llopis argumenta que «és curiós que el regidor Cristian Santiago quan estava al Govern va recolzar el Nadal, festa d’arrels religioses, com a Patrimoni de la Humanitat però, ara, no hem de celebrar l’aniversari de la Verge dels Lliris? Ací  hi ha festes de primera i de segona? No són totes d’arrels religioses: Sant Jordi, Nadal, Sant Maure, Verge dels Lliris, Setmana Santa? Les nostres festes són aquelles que els alcoians hem assumit com a patrimoni cultural i festiu, i per tant, les celebrem, orgullosos del que hem sigut i del que som, vivint-les cadascú a la seua manera, en llibertat i amb respecte».  

  Des del Govern es destaca que una vegada més Guanyar es queda sol creant polèmiques artificials, amb arguments incongruents i temes superats per la societat, i demostrant amb la seua demagògia que viuen molt lluny dels alcoians.

  ocultar
  Llopis: «Les festes de la Verge dels Lliris són de tots els alcoians i cadascú les viu com vol»
  Pujar