elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcoi adjudica la redacció del projecte museogràfic de la pinacoteca

L'Ajuntament d'Alcoi adjudica la redacció del projecte museogràfic de la pinacoteca
  • La Mesa de Contractació proposa, a més, l’oferta de la UTE composta per PROMED CONSULTING, S.L.U. i PATRIMONIO INTELIGENTE, S.L. com a la millor en termes de qualitat-preu per a adjudicar el contracte d'obres de rehabilitació de l'immoble

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Alcoi ha adjudicat la redacció del projecte museogràfic de la Pinacoteca d'Alcoi a l'empresa Rocamora Arquitectura, per un import de 15.488 euros (IVA inclòs). El termini d'execució és de dos mesos i dues setmanes, a comptar des de la formalització del contracte actual.

L'Ajuntament dedicarà la Pinacoteca Municipal a l'època de major projecció de la pintura alcoiana de finals del segle XIX i del segle XX. Cal tindre en compte que a eixa època pertanyen artistes de la talla d'Antonio Gisbert, Fernando Cabrera, Emilio Sala, Francisco Laporta, Lorenzo Casanova i Adolfo Durá, entre altres, i tots ells es van convertir en referents i van engrandir la pintura de l'època, a vegades fins i tot traspassant fronteres.

CONTRACTE D'OBRA

D'altra banda, el departament de Contractació ha proposat com a millor oferta qualitat-preu per a realitzar les obres de rehabilitació de l'edifici que albergarà la pinacoteca la presentada per la UTE composta per PROMED CONSULTING, S.L.U. i PATRIMONIO INTELIGENTE, S.L. Aquesta proposta està encara pendent d'aprovar per l'òrgan de contractació.

La proposta d'adjudicació contemplada compta amb un import d'1.567.446,69 euros, IVA inclòs i el seu cofinançament està contemplat dins de la línia de rehabilitació d'edificis de titularitat pública (PIREP), subvencionada amb 1,1 milions d'euros procedents de fons NextGenerationEU, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Les obres seguiran el projecte de rehabilitació firmat pels arquitectes Ignacio Company i Cristina Picazo. S'actuarà sobre un edifici emblemàtic i patrimonial, construït en 1879-1880 i que, durant anys, va acollir l'antic asil. Este immoble compta amb diferents estades, una de les quals alberga actualment la reconeguda sala d'exposicions La Capella.

En els altres dos espais restants es disposaran la futura Pinacoteca Municipal i el museu de Camilo Sesto, també cofinançat amb Fons Europeus-NextGenerationEU. En total, la subvenció per a rehabilitar els dos immobles ascendeix a 1.657.827,14 euros.

Pujar