elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xufabike també a València

Xufabike també a València
  MÉS FOTOS
  Xufabike també a València - (foto 2)

  L'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, ha assistit juntament amb el Director Comercial i de Desenvolupament de Negoci de Movus, Juan Bueno a la presentació de MiBisiValencia de les noves estacions intermodals a València i l'abonament combinat amb Valenbisi. En elles, es podrà fer ús de, entre altres, Xufabike, el recentment estrenat servei de préstec de bicicletes públiques d'Alboraia.

  L'acte, que ha tingut lloc en la Ciutat Administrativa amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, ha comptat amb les intervencions de Julia Company, directora del Ivace; Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València; Mauro Fiore, director de Movus i Michel Montaner, President de la Comissió de Mobilitat de la Mancomunitat de l'Horta Sud.

  Els assistents han destacat l'esforç que s'ha dipositat entre els presents i els alcaldes dels municipis amb la finalitat d'establir a València la primera xarxa europea de sistema intermodal de bicicleta pública integrat amb els municipis. La iniciativa, d'aquesta manera, beneficiarà a 5.000 usuaris gràcies a les 6 bases intermodals instal·lades en la ciutat que s'expandirà més tard fins a aconseguir les 10 totals.

  En total, 116 llocs de bicicletes, entre les quals es troba Xufabike, estan disponibles des d'aquest mateix mes repartides en les 6 estacions inicials: Mediamarkt en Campanar, Nuevo Centro, el Rectorat de la Universitat Politécnica de València, Sant Isidre, el complex 9 d'octubre i la Cruz Cubierta.

  A novembre està previst que el nombre d'estacions cresca. Una d'elles en l'avinguda d'Alfauir, una instal·lació que ha sigut petició de l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, des de l'inici del projecte Xufabike, "amb la finalitat de realitzar una connexió ràpida, immediata i sostenible entre València i Alboraia". A més, dins del municipi el servei ampliarà la seua oferta de bases amb una situada en la zona de Port Saplaya.

  D'aquesta manera, Alboraia, dins del compromís que manté l'Ajuntament amb el medi ambient i la mobilitat sostenible, s'integra com a pionera a l'Horta Nord en la xarxa MiBisiValencia, que opera actualment en els municipis d'Alboraia, Catarroja, Torrent, Paterna, Mislata, Aldaia, Quart de Poblet, Xirivella, Alaquàs i Burjassot.

   

  Pujar