elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Ruta de la Tapa d'Alboraia 2022 presenta els 21 plats que es podran consumir el segon cap de setmana de juny

La Ruta de la Tapa d'Alboraia 2022 presenta els 21 plats que es podran consumir el segon cap de setmana de juny
  • El concurs la Millor Tapa 2022 corona a la Pepa Restaurante Bluespace, Cenas París i Trencabeach entre l'hostaleria participant que oferirà tapa i beguda per 3,50 euros

 

L'Ajuntament d'Alboraia ha presentat la 9a edició de la Ruta de la Tapa, la iniciativa gastronòmica que ja forma part de l'atractiu turístic del municipi i que va ser creada amb la finalitat de promoure l'hostaleria local. L'acte, celebrat en els Salons Olympia de la localitat, ha convocat a 21 participants que s'han adherit al projecte en aquesta ocasió, els qui han competit entre fogons per alçar-se amb el premi a la Millor Tapa 2022.

La Pepa Restaurante Bluespace va aconseguir el primer lloc amb el seu World Food Xufa Fusion, tenint ja en el seu haver dues victòries al llarg de les edicions. Li segueixen Causa Limeña, de Cenas París, i Alcachofa y Chufa, de Trencabeach.

Aquest és el resultat que ha deliberat un jurat professional compost per membres procedents del món dels fogons: Amparo Parreño, propietària i responsable de Sala i Javi Llinares, propietari i responsable de cuina de Restaurante Mundua Taverna; Ion Alexandru Tomescu, director de Centre Makro Albuixec; Esmeralda Marcos Muñoz, professora de cuina-xiquets i adults i ex concursant de Masterchef 4a edició; Rosa Panach, representant del Gremi d'Orxaters d'Alboraia i Raúl Sáiz, representant de l'Associació de Comerciants, Empresaris i Professionals d'Alboraia (ACEPA) També ha format part d'este grup el regidor de Desenvolupament Econòmic, Treball, Comerç i Consum, Sebastián Torres, d'on part la iniciativa a través de l'Agència de Desenvolupament Local.

Les propostes d'enguany podran ser gaudides per veïns, veïnes i visitants el cap de setmana del 10, 11 i 12 de juny, el primer dia en Port Saplaya i els altres dos en La Patacona i el nucli urbà. Sota un preu de 3,50€, les persones rebran una de les tapes i una beguda. Per a facilitar la informació i tindre localitzats als locals participants d'una manera més eficient i còmoda, la web alborayaerestu.com s'actualitzarà el 30 de maig amb les fitxes de l'hostaleria adherida amb fotografies de les tapes i els ingredients utilitzats.

L'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, va destacar durant la presentació "l'elevada importància que té el sector hostaler en el nostre municipi, una funció vital tant en la nostra gastronomia com en l'àmbit turístic". Aquest esdeveniment, va agregar el primer edil "ens ajuda a conèixer millor el comerç local, a gaudir del nostre carrer i a estar en companyia dels veïns i veïnes del nostre poble".

Acompanyat per Sebastián Torres i el regidor de Cultura, Manuel Andreu, també va presentar la campanya 'En valencià, és més dolç', que ha repartit sobres de sucre amb aforismes de Joan Fuster en valencià en l'hostaleria local.

Gastronomia de productes de proximitat

Una de les característiques més importants d'aquest esdeveniment és que totes les tapes han de contenir com a mínim un ingredient de quilòmetre 0, de proximitat, destacant l'elevat valor que té l'horta d'Alboraia en l'àmbit gastronòmic i garantint la política de sostenibilitat que segueix el Consistori, d'ací el nom d'aquesta edició: 'Alboraia Quilòmetre 0'.

La 9a edició de la Ruta de la Tapa Alboraia 2022 ha sigut organitzada per l'Ajuntament d'Alboraia amb el finançament de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i en col·laboració amb el Gremi d'Orxaters d'Alboraia, ACEPA, Makro, Olympia Hotel, Events & Spa, Hotel Escola, Ecotur i Mundua Taverna, que són els padrins d'aquesta edició.

Pujar