elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Pactem Nord realitza un curs de formació dirigit a persones emprenedores

Pactem Nord realitza un curs de formació dirigit a persones emprenedores
  • Al 2016 s'han constituït 28 noves empreses

MÉS FOTOS
Pactem Nord realitza un curs de formació dirigit a persones emprenedores - (foto 2)
Pactem Nord realitza un curs de formació dirigit a persones emprenedores - (foto 3)

El Consorci Pactem Nord, des del Punt d'Autoocupació Incorpora de l'Obra Social "La Caixa", i amb la col·laboració de l'ajuntament de Montcada, ha iniciat un curs denominat: "Posiciona el teu negoci. Crea la teua marca", dirigit a persones emprenedores. Aquest curs, de 20 hores lectives, permet als i a les emprenedors i emprenedores que es troben en les primeres fases del seu projecte empresarial adquirir tècniques i criteris de segmentació del mercat per a identificar diferents grups socials i els seus hàbits de compra per a crear una marca adequada al seu projecte.

La formació és clau en qualsevol etapa del projecte empresarial, però més si cap, en les primeres fases de l'empresa, per açò, i donada la integritat dels projectes que impulsa Pactem Nord, es pretén facilitar un treball continuat amb els usuaris i les usuaries per a afavorir la seua inserció laboral. Dos exemples significatius sobre aquest tema: d'un costat María Isabel Vilar, aturada que va participar en el projecte d'ocupació de Pactem Nord denominat "Programa d'inserció laboral de majors de 45 anys", i en el programa d'autoocupació, des del qual se li va acompanyar per a muntar una merceria en Benimaclet denominada "El Lloc de Saida". D'un altre costat, Mercedes Pérez Berlanga amb la qual s'ha treballat des del servei d'autoocupació i ha montat una empresa dedicada a la indumentària valenciana a Alboraia denominada "La Goya".

Amb aquesta iniciativa formativa el Consorci Pactem Nord des del seu punt d'Autoocupació Incorpora de l'Obra Social "La Caixa" facilita a les persones emprenedores coneixements mínims necessaris per a desenvolupar el seu projecte empresarial, perquè estableix un programa molt pràctic (analitzar el significat psicològic de diferents símbols i colors, valorar els aspectes que cal tenir en compte a l'hora de triar la ubicació d'un local, conéixer les xarxes socials per a incrementar les possibilitats de vendes, etc.) relacionat amb la correcta elaboració d'un pla d'empresa.

En el que va del 2016 el Consorci Pactem Nord ha atés a 283 persones emprenedores (d'elles 156 són dones), 81 han sigut ateses en el punt d'autoocupació d'Incorpora. Finalment, 28 empreses han sigut impulsades amb el suport del Consorci Pactem Nord (19 d'elles han sigut creades per dones).

Pujar