7 de juliol de 2020 7/7/20

L’AMPA de l’IES La Patacona demana la reforma integral de l’institut

  • Els mares i pares junt a l’equip directiu es queixen de la manca de qualitat per la falta d’espais i una creixent massificació per a les dimensions de l’institut

L’IES la Patacona s’ha quedat menut i damunt té barracons. L’AMPA ve denunciant des de fa més de 20 anys la situació de l’institut, un centre que disposa de 8 aules en barracons, que ha passat de tenir en ESO i Batxillerat 246 alumnes a prop de 500 per al curs vinent, el doble de la capacitat de l’IES sense que hi haja hagut millores per atendre el creiximent, el que està provocant que les classes es donen en llocs on no toquen, com ara el saló d’actes, departaments, tallers, biblioteca, cafetería, corredors, etc. Aquesta situació d'abandonament institucional, s'accentua per part de l'ajuntament d'Alboraia perquè no hi ha construït encara el carril bici i vorera pel camí Fondo, com l'únic accés segur necessari a l'institut des del poble.

La manca d’aularis i espais ha provocat la lluita constant de la comunitat educativa i l’enviament d’escrits a la Conselleria d’Educació perquè done solució a tots els problemes dels que són coneixedors, sobretot de cara a este nou curs, que amb la ràtio inassumible, els problemes s’han agreujat.

La Conselleria proposa la construcció de 4 barracons més però l’AMPA considera que "governe qui governe es necessita per damunt de tot un IES nou al poble, que done continuitat als alumnes dels dos col·legis publics situats al mateix poble i més que mai el compromís de construcció d’uns aularis que resoldrien part del problema i que a hores d’ara encara no saben res d’ells".

"Des de FAPA-València donem suport a l’AMPA i demanem una resposta rápida de l’administració que garantisca la qualitat de l’ensenyament a l’IES La Patacona".

Pujar