elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament d’Alboraia restaura el monument "Homenatge a Tirant lo Blanch"

L’Ajuntament d’Alboraia restaura el monument "Homenatge a Tirant lo Blanch"
  • Aquesta setmana es va inaugurar la restauració de l'obra i el Palmerar Sud de la Patacona

L’escultura de ceràmica, d’uns sis metres d’alçada està situada al palmerar del passeig marítim de la platja de la Patacona, a l’altura del Mirador. Aquesta obra realitzada en 1991 per l’artista internacional, Enric Mestre, té per nom ‘Homenatge a Tirant Lo Blanch’.

Aquesta setmana es va inaugurar la restauració del monument d'Enric Mestre a Tirant lo Blanch en La Patacona i el Palmerar Sud de la Patacona. Miguel Chavarría Díaz, alcalde d'Alboraia, va animar a veïns i veïnes a realitzar la seua pròpia interpretació de l'obra. També va voler agrair la participació i el treball de EGUSA S.L.O, de l'arxivera municipal i restauradora María José Aguilar, i de totes les persones involucrades en la restauració.

L'arquitecte Álvaro Hidalgo ha col·laborat amb Enric Mestre per a mantindre l'essència de l'obra i potenciar la connexió entre el monument i el veïnat.

A causa del pas del temps, l’escultura estava degradant-se acceleradament. La restauradora i arxivera municipal, Maria José Aguilar Arener va presentar un treball amb un estudi tècnic sobre l’estat de conservació i la proposta d’intervenció de l’obra.
L'Ajuntament d'Alboraia, a través d’EGUSA, ha restaurat l'obra basant-se en aquest important estudi, que està realitzat amb l'ajuda i propostes del mateix artista.

Pujar