elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alboraia ja té als finalistes per al Concurso de Chufa Ecotur 2017

L'Ajuntament d'Alboraia ja té als finalistes per al Concurso de Chufa Ecotur 2017

  L'Ajuntament d'Alboraia ja compta amb els 13 finalistes que aspiren a la victòria del Concurso de Chufa Ecotur 2017. L'elecció s'ha dut a terme entre l'Hotel-Escola Ecotur especialitzat en Hostaleria i Turisme i Sequer lo Blanch, companyia referent en propostes creatives i gastronòmiques de l'horta.

  Concretament, el jurat compost per Victoria Cerdá, Secretària General d'Ecotur; José Belloch, director creatiu i CEO de Sequer lo Blanch; José Manuel López, Cap d'Estudis d'Ecotur; Prudencio Ariza, Cap del Departament de Cuina d'Ecotur; i Marcos Sarrión, professor en pràctiques d'Ecotur, ha sigut l'encarregat d'assenyalar els noms que competiran en la fase final del concurs.

  Dels 13 finalistes, 5 participants pertanyen a la categoria Professionals: Santiago Garrido, propietari i xef del restaurant La Pepa Blue Space de València, que elaborarà un timbal d'albergínia en tempura de xufa amb cruixent de porro, carabassa rostida i toc de mel de canya. Com a plat dolç crearà una espuma de crema valenciana amb essència de xufa.

  Jairo Vares, Cap de Cuina i propietari del Restaurante Avenida 2.0 de Massamagrell, cuinarà una anguila i all blanc de xufa. Les postres serà una torrija de pa de xufa, sopa de xufa i con i tela de taronja.

  Eduardo Espejo, Cap de Cuina al restaurant Honoo de València, elaborarà un Okonomiyaki de xufa amb gamba de Dénia amb allada i com prostre, Xufa en textures i sèsam negre.

  Álvaro de Gaminde, Cuiner al restaurant Imperdible Colón de València, crearà un all i pebre d'orxata i com a plat dolç una 'Orxata, taronja i xocolata'. Ismael Cano, segon de Cuina al restaurant Venta del Sotón en Esquedas (Osca), també participarà amb la seua recepta.

  Els 8 finalistes restants estan englobats en la categoria Estudiants. Aquests 8 alumnes provenen de les escoles Ecotur, Gasma, I. I. S. Enguera, Escuela Fundación Cruzcampo i un representant d'una escola francesa.

  Tots ells participaran el pròxim 24 de maig en el concurs, a les cuines de l'Hotel Escuela Ecotur. Als 13 finalistes se'ls concedirà un certificat de participació, un lot de la mà de Sequer lo Blanch i un reconeixement a la seua institució per part de tots els membres de l'esdeveniment, mentre que els guanyadors obtindran premis tals com una quantitat econòmica, sopars en diversos restaurants o cursos de cuina a Ecotur.

  El concurs compta amb el patrocini de l'Hotel Olympia, Titi’s coffe, GS Good Service, Cerveza Zeta, Xufex, Samsha, Ceylan, Joel C. B., Salsia Food & Feeling, Muñoz Bosch, Ristorante Pizzeria il Vulcano, Imperdible Colón, Grupo Villarreal, Carnes Oliver, Lluna graphics y Coaching y desarrollo Francisco Comes.

   

   

   

  Pujar