1 de desembre de 2020 1/12/20

L'Ajuntament compromés amb el reciclatge de plàstics agrícoles

L'Ajuntament compromés amb el reciclatge de plàstics agrícoles - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament compromés amb el reciclatge de plàstics agrícoles - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Alboraia posa a la disposició dels agricultors del municipi un total de 15 contenidors de 30 m3 com a resposta als suggeriments i peticions proposades en les reunions periòdiques realitzades entre l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, la regidora de Defensa de l'Horta i foment de l'Agricultura i de Medi ambient, Raquel Casares i els llauradors.

  D'aquesta manera, es pretén evitar l'abandonament de restes plàstics a l'interior o boga de les parcel·les que es deriva de l'activitat agrícola coneguda com a solarització, un procés avantatjós per al medi ambient i el rendiment del sòl, però que genera residus plàstics. Així, es facilita als treballadors el dipòsit dels plàstics en un contenidor que posteriorment es trasllada al gestor autoritzat per al seu reciclatge.

  Aquesta mesura es duu a terme sense cap tipus de cost per als agricultors, ja que el consistori assumeix la inversió en els Pressupostos Municipals per segon any consecutiu.

  La iniciativa s'emmarca dins del compromís que manté l'Ajuntament d'Alboraia amb el medi ambient i l'horta, que paral·lelament està reclamant a la Direcció general del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Conselleria un sistema integrat de gestió de plàstics agrícoles similar a l'adoptat per la Comunitat Autònoma Andalusa, Cicloagro.

  Pujar