19 de febrer de 2020 19/2/20

FabLab VLC Océano Naranja Alboraya acull el III Encuentro de la Red Española de Creación y Fabricación Digital

FabLab VLC Océano Naranja Alboraya acull el III Encuentro de la Red Española de Creación y Fabricación Digital - (foto 1)
  • Sebastián Torres, regidor de Promoció Econòmica, va participar en les jornades de col·laboració i innovació

La filial alboraiera de FabLab VLC Océano Naranja ha acollit junt a la seu de la Universitat Politècnica de València el III Encuentro de la Red Española de Creación y Fabricación Digital (CREFAB). El taller de creació i fabricació digital especialitzat en maquetes i prototips ha celebrat enguany en la localitat de l'Horta Nord aquest esdeveniment anual, repartit en tres jornades de col·laboració i innovació i replet d'activitats.

Sebastián Torres, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Alboraia, ha participat en aquest esdeveniment, visitant les instal·lacions del centre de la mà del seu director Mario de Alfonso i coneixent, així, la forma de treballar d'aquest taller situat en el carrer dels Botiguers, número 5, del municipi. A més, va donar la benvinguda a la junta directiva de CREFAB, de la qual és membre Manolo Martínez Torán, director de Fab Lab VLC Océano Naranja de la Universitat Politècnica de València, i els va convidar a gaudir de la localitat.

D'aquesta manera, els assistents van poder conéixer mecàniques com l'aplicació de la impressió 3D en les Falles en un compàs entre tradició i innovació, de la qual és exemple la maqueta del monument de l'Ajuntament de València d'Okuda i la seua aplicació en carrosses a escala real, a través de València Activa - Vit Emprén; el projecte '5 Sentits' en el Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana o l'espai de Hackerspace València, entre altres.

També es va parlar sobre l'ecosistema maker, tecnològic i educatiu valencià i el projecte emprenedor, tecnològic i social de la Marina de València, a càrrec del seu director estratègic Ramón Marrades, en una mostra de relació dels fablabs amb les startups i la incubació de projectes, així com es van delimitar els pròxims reptes a abordar per CREFAB amb la finalitat de potenciar la col·laboració i establir possibles vies de trobada per al futur.

Pujar