elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís ha organitzat a Alboraia un debat obert amb la ciutadania sobre educació, formació i ocupació

Compromís ha organitzat a Alboraia un debat obert amb la ciutadania sobre educació, formació i ocupació
  • Raquel Tamarit, Consellera d’Educació, va destacar l’augment de 45 docents a Alboraia durant el Botànic

  • Enric Nomdedéu, secretari autonòmic d’ocupació i director general de Labora, va destacar que durant el primer any s’inserten de mitjana el 60 % dels participants dels cursos de Labora

MÉS FOTOS
Compromís ha organitzat a Alboraia un debat obert amb la ciutadania sobre educació, formació i ocupació - (foto 2)
Compromís ha organitzat a Alboraia un debat obert amb la ciutadania sobre educació, formació i ocupació - (foto 3)

Compromís per Alboraia ha organitzat una mesa redona sobre educació, formació i ocupació oberta a tota la ciutadania i en especial a la comunitat escolar. En el debat obert van participar: Conxa Villena Sierra (candidata a l’alcaldia d’Alboraia), Carles Esteve Aparicio (portaveu adjunt de Compromís a les Corts i veí d’Alboraia), Enric Nomdedéu Biosca (secretari autonòmic d’ocupació i director general de Labora-servei valencià d’ocupació i formació) i Raquel Tamarit Iranzo (consellera d’educació, cultura i esport)

A l’acte van assistir representants de diferents col·lectius d’Alboraia: membres d’ampes, professorat i alumnat de centres escolars de diferents nivells educatius, a més de veïnat en general. L’acte va ser una bona ocasió per a què la ciutadania preocupada per l’educació a Alboraia féra arribar directament a Raquel Tamarit i Enric Nomdedéu les seues inquietuds, preocupacions, reptes de futur, i també aquelles coses que pensen que s’estan fent bé i aquelles que tenen un marge de millora.

Carles Esteve i Conxa Villena van moderar la mesa redona que va començar amb unes intervencions inicials de Raquel Tamarit i Enric Nomdedéu en què parlaren de la importància de la educació i la formació, i com poden influir en la inserció laboral. Tamarit i Nomdedéu feren referència a diferents fites educatives aconseguides pel Botànic: bancs de llibres; augment del professorat; racionalització dels graus de Formació Professional; implantació educació 2-3 anys en centres públics; programa Edificant. Raquel Tamarit va destacar l’augment de 45 docents en els centres d’Alboraia durant el Botànic. Enric Nomdedéu va destacar que durant el  primer any s’inserten de mitjana el 60 % dels participants dels cursos de Labora.

Després es va iniciar un torn obert per a què les persones assistents pogueren interpel·lar directament a Tamarit i Nomdedéu. Membres de l’IES Patacona van manifestar la seua preocupació per la construcció del nou edifici de més de 12 milions d’euros pel programa Edificant. Tamarit va manifestar que el programa Edificant s’està realitzant en tot el territori valencià i està funcionant bé a l’hora de dotar d’equipaments escolars, i que la Conselleria està fent front als sobrecostos provocats per qüestions com la Guerra d’Ucraïna i altres qüestions justificades.

D’altra banda representants del Ceip Cervantes van traslladar les seues preocupacions al voltant de l’Edificant i la necessitat d’atendre adequadament a l’arribada d’alumnat nouvingut, en el curs anterior van ser 80 alumnes que arribaren durant tot el curs. Tamarit va respondre que hi ha la possibilitat de dotar de recursos addicionals una vegada ja ha començat el curs. La representació de l’Escola d’adults va traslladar la necessitat d’unificar els dos centres del poble en un.

Pujar