25 de gener de 2020 25/1/20

Compromís per Alboraia presenta una moció per rebaixar el preu de l'Escola d'Estiu

Compromís per Alboraia presenta una moció per rebaixar el preu de l'Escola d'Estiu - (foto 1)

    La coalició també demana que es tinga en compte als col·lectius especialment sensibles econòmicament: famílies amb més d'un xiquet@ en l'escola d'estiu, famílies monoparentals i altres.

    Les activitats de l'Escola d'Estiu municipal són fonamentals per a la conciliació familiar durant els períodes vacacionals. Hi ha famílies que no poden rebre ajudes o exempcions per ajudes d'emergència perquè la seua situació econòmica no és tan precària però que tenen moltes dificultats per a poder pagar l'escola d'estiu.

    A més les activitats de l'Escola d'Estiu comencen en juliol, el que provoca problemes per a conciliar els últims dies de juny que transcorren des de la finalització del curs escolar a l'inici de les activitats de l'Escola d'Estiu.

    Existixen antecedents en l'Ajuntament en què s'ha considerat d'interés general o pel seu valor social, que les taxes o preus públics no cobrixen la despesa del servei. Per això, des de Compromís per Alboraia instem a l'Ajuntament d'Alboraia ha prendre una sèrie d'acords, que inclouen: que l'alcalde d'Alboraia o el regidor-a competent inicie un expedient per a què els tècnics municipals modifiquen l'ordenança reguladora del preu públic per la prestació del servei de l'Escola d'Estiu; que les modificacions de l'ordenança incloguen modificacions en el període de prestació per a què incloga els últims dies de juny i la reducció del preu general per a tota la població, i introduir bonificacions/descomptes a les persones que poden tindre una dificultat especial per a pagar l'Escola d'Estiu: famílies amb més d'un@ fill@ matriculat-da; famílies monoparentals i altres famílies que es puguen trobar en una situació econòmica complicada però que per ingressos no poden acudir a les ajudes d'emergència.

    Pujar