24 de febrer de 2020 24/2/20

16 aturats es beneficien d'ajudes del Programa d'Iniciativa Social

16 aturats es beneficien d'ajudes del Programa d'Iniciativa Social - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  16 aturats es beneficien d'ajudes del Programa d'Iniciativa Social - (foto 2)

  L'Alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, va rebre en la sala de reunions de l'Ajuntament a les 16 persones que gaudiran d'un lloc de treball durant els pròxims mesos en diferents departaments municipals.

  Aquesta incorporació ha sigut possible gràcies a la subvenció de 123.275,62 euros procedent del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) i concedida a l'Ajuntament d'Alboraia després de sol·licitar-la a la Conselleria d'Economia Sostenible, Sector Productes, Comerç i Treball a través del Servef. La iniciativa té per objectiu la contractació de persones aturades pertanyents a col·lectius vulnerables per a la realització d'obres o serveis d'interés general.

  Els treballadors han sigut seleccionats conforme les instruccions marcades pel Servef en cadascun dels programes que compon aquesta iniciativa: Salari Jove (per a aturats menors de 30 anys), EMCORP (aturats), EMCORD (aturats de llarga durada) i EMCOLD (un orientador laboral). Per a tots ells es va presentar una oferta genèrica en l'oficina d'Alfambra del Servei Valencià d'Ocupació i Formació.

  Els serveis que prestaran s'enfoquen a donar suport a les diferents línies d'acció que el consistori manté. D'aquesta manera, l'orientador laboral durà a terme tutories individualitzades a 120 aturats de llarga durada, el bibliotecari gestionarà la incorporació de fons bibliogràfics, part de l'administració realitzarà la campanya de la targeta de bonometro per a la tercera edat i un peó i un oficial s'encarregaran de reforçar els espais públics urbans, entre altres projectes.

  La historiadora María Lloris Alos és una de les persones que s'han vist beneficiades per aquesta mesura. La seua subvenció correspon a EMCORP i es mostra "molt contenta de poder gaudir d'aquesta oportunitat en un moment en el qual és no és molt fàcil trobar un treball, especialment quan és del que has estudiat".

  En la mateixa línia parla Adrián Mesa Gómez, de Salari Jove. El periodista ho considera com "una excel·lent oportunitat d'acumular experiència en un moment en el qual és requisit imprescindible en qualsevol oferta d'ocupació, però ningú et contracta si no portes una quantitat considerable d'anys treballats a l'esquena, la qual cosa resulta frustrant per a la gent jove".

  Altres beneficiaris, que presenten aspectes que poden ser considerats de risc a l'hora de cercar treball com tenir fills o superar els 55 anys, també han agraït l'oportunitat que se'ls ha brindat el programa.

  El programa es perllongarà en la majoria de contractes fins als mesos d'estiu. Tots ells superen les 30 hores setmanals.

  Pujar