elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia Turisme impulsa l'orxata en la capital mundial del sector gastronòmic durant Mediterrània Gastrònoma

Alboraia Turisme impulsa l'orxata en la capital mundial del sector gastronòmic durant Mediterrània Gastrònoma
  • L'Ajuntament i el Gremi d'Orxaters Artesans d'Alboraia han repartit el seu producte estrela davant milers d'assistents i professionals en l'edició més multitudinària

L'Ajuntament d'Alboraia i el Gremi d'Orxaters Artesans han posicionat a l'orxata i els fartons a escala internacional durant Mediterrània Gastrònoma, celebrada del 13 al 15 de novembre a València, considerada capital mundial del sector gastronòmic. Ho ha fet en l'edició més multitudinària de la seua història, amb milers de visitants, baix l'escenari habilitat per València Turisme, en el qual es trobava l'estand de l'equip de Turisme del bressol de l'orxata i el carret d'Alboraia Turisme que ha estat repartint orxata i fartons durant els tres dies.

L'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, va acudir a la inauguració de Mediterrània Gastrònoma que va tindre lloc dilluns passat. Allí, va acompanyar al Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i a la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, durant la visita de l'espai en el qual es trobava Alboraia Turisme.

"Hem treballat durant anys a construir un turisme de qualitat i la nostra presència en els esdeveniments turístics és constant", explica Chavarría. "Estem ací per a posicionar el producte valencià per excel·lència, l'orxata, del qual som el seu bressol, perquè tenim el millor producte i als millors professionals en aquest reclam turístic, com és el Gremi d'Orxaters Artesans".

L'esdeveniment ha conjuminat més de 250 empreses i 200 ponents en més de 20.000 metres quadrats de gastronomia pel qual han passat milers d'assistents i professionals del sector. Per la Fira de València han passat cuiners amb estreles Michelin i sols Repsol, noves promeses de la gastronomia, experts en sala, sumillers internacionals i productors, entre altres professionals del sector.

Les dades han suposat un creixement del 30% respecte a la passada edició, posicionant Mediterrània Gastrònoma com un punt clau a escala mundial de la cultura gastronòmica i el producte valencià.

Pujar