elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia tanca la temporada turística amb rècord de visitants i millors dotacions a les seues platges

Alboraia tanca la temporada turística amb rècord de visitants i millors dotacions a les seues platges
  • Les Tourist Info de La Patacona i Port Saplaya han atés a més del doble de visitants que en 2021

Els serveis de Turisme i Platges han tancat la temporada turística amb importants millores en les dotacions, i amb un gran increment en el nombre de visitants que han sigut atesos en les oficines Tourist Info d'Alboraia.

Enguany les oficines d'informació turística de La Patacona i Port Saplaya han atés un 106,1% més de visitants que en la temporada de 2021. Segons les dades de la memòria presentada per la xarxa Tourist Info el 47,8% han sigut turistes nacionals, mentre que el 52,2% restant correspon a turistes estrangers.

El rang d'edat majoritari de les persones que han visitat Alboraia és el de 26 a 35 anys, seguit pel de 36 a 45 anys, i finalment, els majors de 46 i menors de 65. Les persones enquestades amb estudis universitaris i secundaris representen el percentatge més gran.

Les persones enquestades valoren amb més de 9 punts sobre 10 el municipi alboraier després de la seua visita (9,05 les persones enquestades en La Patacona i 9,14 en Port Saplaya). Els principals motius de visita als nuclis costaners del municipi continuen sent la platja, el descans, el clima, l'oferta d'oci i la gastronomia.

També s'han dut a terme diferents millores en les dotacions i serveis dels nuclis costaners d'Alboraia.

Millores en seguretat per a les platges d'Alboraia

En 2022 s'ha dotat de dos quads per al servei policial en la temporada de bany, i també de dues motos elèctriques que s'han sumat a la flota de vehicles de la Policia Local d'Alboraia.

També s'han adquirit dues tauletes per al servei de SOS, i s'han renovat els equipaments per als patrons d'embarcació.

Un altre dels objectius aconseguits ha sigut incrementar el servei de vigilància en platges. S'ha reforçat l'horari de servei per a proporcionar major vigilància els caps de setmana a la nit. També s'han incrementat en 8 el nombre de mastelers per a les banderes de senyalització de l'estat de la mar.

Més neteja en una temporada amb rècord de visitants

Una altra de les millores escomeses per l'Ajuntament d'Alboraia ha sigut incrementar la neteja mecànica en zones amb major ocupació d'instal·lacions desmuntables, i reforçar els serveis de neteja en les vesprades de juliol i agost. S'han augmentat el nombre de papereres en l'inici de les passarel·les junt al passeig marítim per a minimitzar les restes de residus en l'arena. D'acord a això, també s'ha incrementat la freqüència de la recollida de papereres, especialment els caps de setmana.

Pujar