elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia renova les banderes Qualitur un any més en Port Saplaya i La Patacona

Alboraia renova les banderes Qualitur un any més en Port Saplaya i La Patacona
  • 38 municipis de la Comunitat Valenciana han recollit en el bressol de l'orxata aquest distintiu de qualitat turística

MÉS FOTOS
Alboraia renova les banderes Qualitur un any més en Port Saplaya i La Patacona - (foto 2)

L'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, i la regidora de Turisme, Raquel Casares, han rebut a personalitats polítiques de 38 municipis de la Comunitat Valenciana en l'acte de lliurament de les banderes Qualitur. El bressol de l'orxata ha renovat ací un any més el distintiu que certifica la qualitat dels serveis que presta el Consistori a la platja, un dels quals ja oneja en La Patacona i l'altre, ho farà en breus instants al costat de la posta sanitària de Port Saplaya.

El Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, també ha acudit a l'esdeveniment que ha emés la nova campanya publicitària de Turisme de la Generalitat Valenciana, a la qual ha posat veu el conegut raper Arkano, també present en l'acte. Colomer ha coincidit amb Chavarría en el seu discurs a destacar els principals atractius turístics i en la importància de l'acte, "un referent de qualitat turística nacional i internacional". També hi ha hagut paraules sobre el model sostenible en el qual s'enfoca la línia de treball turística de tota la Comunitat Valenciana i que també és una de les perspectives del Pla Estratègic de Turisme i el Pla Director de Turisme Intel·ligent d'Alboraia.

El primer edil ha agraït a les persones assistents la seua presència i el seu esforç pel treball a les platges i ha donat pas a una degustació d'orxata artesanal d'Alboraia Turisme amb la col·laboració del Gremi d'Orxaters Artesans d'Alboraia. Ho ha fet en el restaurant Miramar de La Patacona, amb vista a la platja on també s'ha emés el vídeo de la marca 'Alboraia Turisme'.

Certificat de qualitat

Les banderes Qualitur premien l'excel·lència que presta el Consistori en els seus serveis durant la temporada de bany. Això suposa un reconeixement al servei de socorrisme i salvament marítim i al dispositiu de seguretat que desplega la Policia Local amb el dron Fényx-1, la iniciativa de les polseres identificatives per a xiquets i xiquetes, les patrulles de platja i els vehicles i la tecnologia disponible per a la seua labor diària.

També reconeix la bona qualitat de la neteja de les platges, la funció d'hostaleria local, oci i lavabos públics que fan els quiosquets, les zones d'ombra habilitades, el servei de bany adaptat per a persones amb diversitat funcional i les activitats esportives aquàtiques que realitzen diverses associacions i clubs del municipi com Xsa Surf i Mediterránean Surf School.

La informació i la seua divulgació és un altre dels punts forts que contempla el segell i per a això Alboraia disposa de dues oficines Tourist Info amb la finalitat de donar a conéixer als i les visitants tot el que la localitat té per oferir. Cal destacar que totes dues oficines rebran també les banderes de qualitat en les auditories realitzades a la xarxa Tourist Info.

Pujar