29 de març de 2020 29/3/20

Alboraia es prepara per a la festa dels Peixets

Alboraia es prepara per a la festa dels Peixets - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Alboraia es prepara per a la festa dels Peixets - (foto 2)

  El pròxim dilluns, 21 de maig, els veïns i veïnes d'Alboraia festejaran "El miracle dels Peixets" en un esdeveniment organitzat pel consistori municipal on la colla de tabal i dolçaina de la Societat Musical d'Alboraia acompanyarà la jornada festiva.

  La cita comptarà amb activitats per a totes les edats, a la platja dels Peixets es podrà gaudir de jocs esportius des de les 11.00 del matí per donar pas a les 12.00 hores a la tradicional missa en l'ermita dels Peixets.

  El moment més esperat de la jornada serà a les 14.00 hores on els assistents podran gaudir de paelles populars seguides d'una discomòbil que començarà a les cinc de la vesprada.
  "El miracle dels peixets" és una tradició popular que data de 1348. Aquell any, un sacerdot va portar una arqueta amb les sagrades formes a un morisc moribund resident a Almàssera, localitat que aleshores depenia eclesiàsticament de la parròquia d'Alboraia. Pel camí, en el barranc del Carraixet, el sacerdot va caure del cavall i les formes consagrades es van perdre en l'aigua. Afortunadament, després d'una àrdua recerca que va involucrar als veïns d'Alboraia, tres peixos van aparéixer amb elles en la boca en la desembocadura del barranc del Carraixet i li les van retornar al capellà.

   

  Pujar