12 de novembre de 2019 12/11/19

Alboraia potencia la bici durant la setmana europea de la mobilitat

Alboraia potencia la bici durant la setmana europea de la mobilitat - (foto 1)

  Del 16 al 22 de setembre Alboraia s’uneix a la celebració de la setmana europea de la mobilitat realitzant diferents propostes per a tots els públics.

  El dissabte 17 de setembre es realitzarà un passeig amb bicicleta pel municipi, l'activitat donarà inici a les 11 hores on tots els ciclistes que desitgen participar hauran d'acudir a la Ciutat de l'Esport, al carrer senda de l'aire, on a les 11:30 hores s'iniciarà el recorregut.

  Part d'aquest passeig serà urbà, i es farà ús d'algun dels carrils bici i dels carrers ciclables de la localitat, per a continuar per la ruta ciclable de la partida Calvet que portarà a tots els participants entre camps de cultiu, sèquies i alqueries de l'horta fins a la Patacona i el passeig marítim i des d'allí el recorregut arribarà fins a l'Ermita dels Peixets.

  Després de reagrupar a tots els ciclistes, el passeig continuarà pel barranc del Carraixet, per la passarel·la i s'introduiran en la partida de Saboia per la carretera del Gaiato, dirigint-se al centre urbà per la mota del barranc fins a l'edifici de la Casa de la Cultura i una vegada allí el grup es dirigirà a través dels carrers ciclables del nucli antic d'Alboraia per a finalitzar al voltant de les 13 hores, en la mateixa Ciutat de L'Esport.

  El recorregut estarà guiat en tot moment per la Policia Local i per Protecció Civil, que acompanyaran als participants durant tot l'itinerari vetlant per la seua seguretat.

  L'únic requisit per a participar en el passeig amb bici per Alboraia és la utilització obligatòria del casc i a més s'aconsella l'ús d'un jupetí reflector perquè el recorregut es realitze amb la seguretat més gran possible.

  Ajuntament en Ple

  Un altre dels punts destacables sobre la setmana europea de la mobilitat és l'elevació al ple de la proposta de modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'impost de vehicles establint una bonificació als vehicles elèctrics.

  Dia sense cotxes

  El centre del poble tallarà el tràfic a vehicles motoritzats amb la finalitat de fomentar els desplaçaments a peu i amb bicicleta com a mitjans més sostenibles. Així doncs el 22 de setembre l'autobús municipal, El Groc, serà gratuït durant tot el dia, sumant-se també a les propostes de l'EMT, el metro i el tranvía de FGV.

  ocultar
  Alboraia potencia la bici durant la setmana europea de la mobilitat
  Pujar