elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La 10K Alboraia inaugura l'estiu i les Festes Majors d'Alboraia

La 10K Alboraia inaugura l'estiu i les Festes Majors d'Alboraia
  MÉS FOTOS
  La 10K Alboraia inaugura l'estiu i les Festes Majors d'Alboraia - (foto 2)
  La 10K Alboraia inaugura l'estiu i les Festes Majors d'Alboraia - (foto 3)
  La 10K Alboraia inaugura l'estiu i les Festes Majors d'Alboraia - (foto 4)
  La 10K Alboraia inaugura l'estiu i les Festes Majors d'Alboraia - (foto 5)
  La 10K Alboraia inaugura l'estiu i les Festes Majors d'Alboraia - (foto 6)
  La 10K Alboraia inaugura l'estiu i les Festes Majors d'Alboraia - (foto 7)

  Alboraia dóna la benvinguda a l'estiu amb les seues tradicionals Festes Majors. El 29 de juny a les 19 hores l'Orxata Party amb les seues carreres infantils i multitud d'activitats en la Ciutat de l'Esport seran l'avantsala per a la gran cita esportiva de la localitat, la 10K Divina Pastora Seguros Alboraya Contra el Càncer. La carrera tindrà lloc dissabte 30 de juny a les 20 hores en el mateix lloc, on prop de 2.000 corredors passaran per diferents punts del municipi. Eixe mateix dia, però més tard, a les 22 hores, tindrà lloc l'acte d'obertura del recinte firal on Món Orquestra tocarà en l'inici de festes.

  Música, pintura i teatre en el carrer són algunes de les activitats que se celebraran el diumenge 1 de juliol, Dia del Corpus Christi a Alboraia, i que conclouran amb l'Orquestra La Bèstia. El dia 2 de juliol, dia de Sant Roc, el Teatre al Carrer d'Alboraia: Clap Clap! donarà pas a la processó dels clavaris de Sant Roc que finalitzarà amb focs artificials i la nit conclourà amb el festival de play backs de les falles d'Alboraia en el Recinte Firal.

  L'endemà, 3 de juliol, estarà dedicat als majors amb un gran berenar a la fresca que tindrà lloc en el Passeig Aragó d'Alboraia i a més la BIG BAND BLUE de la Societat Musical d'Alboraia posarà el fermall final a la jornada amb un gran concert en el recinte firal.

  El dia més esperat de l'any, el 4 de juliol, Dia de l'Orxata, a les 12 hores el gremi d'orxaters repartirà de forma gratuïta i fins a finalitzar existències, la tradicional beguda refrescant en l'avinguda de l'Orxata d'Alboraia a tot aquell que s'acoste i a les 20.30 hores Ramonets oferirà un concert per als més xicotets seguit d'un concert per la igualtat en el recinte firal.

  El dijous 5 de juliol; a les 19 hores es procedirà a la tradicional benedicció dels animals en la plaça Mestre Clavel que donarà pas a la popular nit de paelles en el passeig d'Aragó; una de les activitats del municipi que més participació i entusiasme generen. La jornada conclourà amb l'Orquestra València a les 23 hores en el recinte firal.

  El divendres 6 de juliol, Els zombis prendran els carrers d'Alboraia. La nit de supervivència zombi "Stay Alive" organitzada per la regidoria de Joventut, prendrà la localitat en una divertida jornada nocturna. Per a concloure, la música del Grup Sibèria tancarà la nit en el recinte firal.

  L'últim cap de setmana de festes els veïns i veïnes podran gaudir de les tradicionals calderes 'd'arròs amb fesols i naps' en la jornada del dissabte 7 i gaudir a les 20 hores d'una espectacular desfilada de moros i cristians. El Grup Vertigo ens delectarà amb la seua música en el dissabte nit. El diumenge els diferents clubs esportius d'Alboraia duran a terme tornejos, concursos i concerts al llarg del dia i que culminaran a les 22 hores amb un castell de focs artificials en la plaça de la Constitució i en el recinte firal el concert de 'Assekes' i 'Novembre elèctric', organitzat per la regidoria de Joventut a les 23.00 hores posarà la veu i el ritme a la nit jove.

  El dimarts 10 de juliol es dedicarà al patró de la localitat, Sant Cristòfol, on es realitzarà la benedicció de vehicles en la porta de l'església parroquial a les 13 hores i a la vesprada els més xicotets podran gaudir d'unflables infantils en el passeig d'Aragó a les 18.30 hores. Més tard, a les 21 hores els carrers s'engalanaran per a donar pas a la processó i al final de festes.

  Port Saplaya

  Des del dijous 12 de juliol fins al diumenge 15 de juliol, Port Saplaya celebrarà les Festes del Carme, el dijous la plaça de la Senyoria es convertirà en una passarel·la de moda a les 20 hores, el divendres se celebrarà un concurs de paelles, el dissabte 14 de juliol a partir de les 11 començaran les activitats amb jocs gegants i unflables per als més xicotets i a la vesprada a les 20 hores desfile de moros i cristians i a les 22 hores un sopar popular donarà pas a una actuació en directe. El final de les festes serà el 15 de juliol amb activitats esportives, un mercat infantil d'intercanvi de joguets, cromos, còmics, etc., activitats esportives infantils i a la nit, la processó marinera a les 21 hores.

  Patacona

  Les festes de Patacona tindran lloc el 22 i 23 de setembre, on unflables, activitats esportives, música, una travessia nadant i tallers, marcaran els últims festejos d'Alboraia.

  Tota la programació de les Festes d'Alboraia i inscripcions a les activitats poden consultar-se en la web de l'Ajuntament: alboraya.es

   

  Pujar