elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia celebra la seua primera Jornada sobre Coeducació

Alboraia celebra la seua primera Jornada sobre Coeducació
  MÉS FOTOS
  Alboraia celebra la seua primera Jornada sobre Coeducació - (foto 2)

  Alboraia celebrarà la seua primera Jornada 'Jugant, jugant... coeducant' els dies 22 i 23 de març a l'Auditori Municipal. Aquesta Jornada sobre coeducació, que organitza l'Ajuntament d'Alboraia amb la col·laboració del Centre de Formació, Innovació i Recursos per al professorat (CEFIRE) de Sagunt, està dirigida a professorat d'escoles públiques i privades adherides al mateix Centre.

  L'objectiu d'aquestes jornades és la formació en coeducació, un mètode d'ensenyament que es basa en una educació lliure d'estereotips de gènere per a formar ciutadans i ciutadanes lliures i iguals en drets i oportunitats. Es tracta d'educar en valors democràtics, de ciutadania i d'igualtat, donant-li el mateix valor a la formació acadèmica que a la formació en cures, per a xiquets i xiquetes sense distinció.

  Entre els punts a tractar durant les jornades es parlarà sobre el marc històric de la coeducació i les seues bases teòriques, la seua importància en la prevenció de les violències masclistes i en la promoció de la igualtat d'oportunitats, l'ocupació d'espais per part de xiquetes i xiquets en les aules i en els patis, i les eines per a detectar i prevenir comportaments desiguals o discriminatoris.

  Les inscripcions ja es poden tramitar a través de la web del CEFIRE Sagunt, a l'enllaç https://bit.ly/2EgyDfa

  Així mateix, l'Ajuntament d'Alboraia ha oferit als col·legis del municipi formacions individualitzades per als seus plans interns d'igualtat, per a incorporar la coeducació al seu mètode d'ensenyament.

  Aquesta Jornada compleix amb el pla director de la Conselleria d'Educació i amb la Instrucció d'inici de curs 2018-2019, i és finançada amb càrrec als crèdits rebuts del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat (Secretaria d'Estat d'Igualtat), per a fer efectives les mesures del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere".

  Programació de les Jornades

  Dia 22 de Març

  17:00 Obertura

  17:15 Inauguració de les jornades

  TAULA DE COEDUCACIÓ

  17:30-18:30 Coeducació: marc teòric, estat de la investigació i carències en l'educació actual. Ana Julián Edo

  18:30-19:30 Experiència de la coeducació: com enfocar la coeducació en la pràctica des d'infantil i primària fins a secundària. Lydia Sellés Català

  19:30-20:30 La coeducació des de l'activitat física i l'esport. José Antonio Camacho

  20:30 Tancament

  Dia 23 de Març

  9:45 Obertura

  TAULA D'ANÀLISI DE PATIS

  10:00-11:30 Patis Vius, Patis Coeducatius. Sandra Molines Borrás

  11:30-12:30 Parets invisibles, identitats inconscients. Anàlisi de les relacions de poder en funció del gènere en l'escola. Anna Gil-Mascarell García

  12:30 Descans

  TAULA D'EXPERIÈNCIES DE PATIS COEDUCATIUS

  13:00-14:30 La reestructuració del pati per a la millora de la convivència. La nostra escola Comarcal de Picassent i Col·legi Jaume I de Catarroja

  14:30 Tancament

  Pujar