28 d’octubre de 2020 28/10/20

Alboraia celebra la segona edició dels Premis Lia Petrosyan

Alboraia celebra la segona edició dels Premis Lia Petrosyan - (foto 1)
  • L'objectiu d'estos premis és reconéixer la dedicació i el compromís de dones destacades de la localitat

Ahir es va celebrar la cerimònia de lliurament dels Premis Lia Petrosyan en el Teatre Agrícola. Esta segona edició dels premis va ser conduïda per la regidora d'Igualtat, Zeudi Estal Daries, acompanyada de l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría Díaz, i va comptar amb la presència de part de la corporació municipal.

L'objectiu d'estos premis és reconéixer públicament la dedicació i el compromís de dones d'Alboraia que fan una tasca fonamental per a aconseguir la igualtat real. Les candidates són suggerides per associacions, veïns i veïnes de la nostra localitat.

Les premiades d'esta edició han sigut: Ana Valle Bayarri, Iman Dahmani Assoufi, Mónica Bueno Muñoz, Mercedes Álvaro Rodríguez i Laura Orts Bolea.

Ana Valle Bayarri és una jove que ha collit molts èxits en el nostre esport més tradicional, la Pilota Valenciana, especialment en Raspall i Galotxa. Ha sigut campiona de Galotxa en la segona Edicom, del Trofeu de Galotxa d'El Corte Inglés, i va aconseguir ser Subcampiona de Galotxa Femení en el Trofeu d'Hivern, entre altres mérits. A més, a la seua primerenca edat, també és entrenadora de Pilota Valenciana.

Iman Dahmani Assoufi és una futbolista de gran projecció, va començar jugant futbol sala en Club de Futbol Sala Alboraia, però finalment ha destacat en el futbol onze, gràcies a la seua velocitat. Equips com el València C.F i el Llevant O.E s'han interessat per ella, i actualment ha sigut fitxada pel C.F Torre Levante, i també l'han cridat de la selecció nacional del Marroc per a jugar amb elles.

Mónica Bueno Muñoz és una soprano professional, forma part del cor de la Generalitat Valenciana.

En 2017, la seua veu va protagonitzar un dels moments més intensos de l'Exaltació de les Falleres Majors de València, convertint-se en la primera dona a cantar l'Himne Regional en un acte oficial de falles. La seua versió de l'himne va ser gravada en 2018 al costat de la banda de la Societat Musical d'Alboraia, sota la direcció d'Eduardo Nogueroles.

Mercedes Álvaro Rodríguez és doctora en Química i catedràtica de Química Orgànica de la Universitat Politècnica de València. És la responsable del grup de Fotoquímica Heterogènia i Mediambiental.

També ha desenvolupat el seu treball en el camp de la catàlisi i fotocatàlisi mediambiental, on cal destacar els seus avanços en la destrucció de microorganismes resistents com la legionel·la, de contaminants orgànics d'origen industrial i agrícola, així com a incorporar les tècniques d'oxidació avançada en els processos de potabilització d'aigües superficials.

Pujar