elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia celebra un any més els Premis Sambori

Alboraia celebra un any més els Premis Sambori
  • Es tracta d'una iniciativa de narrativa escolar que pretén promoure i difondre l'ús del valencià

Els centres educatius d'Alboraia han participat un any més en els Premis Sambori, una iniciativa cultural i educativa de narrativa escolar la quarta edició de la qual s'ha celebrat recentment. Amb l'objectiu de promocionar, promoure i difondre l'ús del valencià, alumnes d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat i l'Escola d'Adults de la localitat han participat en els premis amb els seus relats.

Durant el lliurament de guardons, que va tindre lloc el passat 9 de maig, es van anunciar les guanyadores i guanyadors de l'última edició dels Premis Sambori. Així, les classes de Segon i Tercer d'Educació Infantil del CEIP Patacona van guanyar sengles premis pels seus contes 'El món dels contes' i 'Súper Coco', respectivament, i el Primer Cicle de Primària del mateix col·legi va guanyar per 'El somni de Mateu'.

Ja individualment, els guanyadors i guanyadores de les categories del Segon i Tercer Cicle de Primària van ser Victoria Vezzoli Pons per 'Les meues amigues les lletres' i Alejandra Berjano Margarin per 'La meua vida en vers'. En secundària van guanyar Pau Gómez Burgos, de Primer Cicle d'ESO, per 'L'origen dels sirens i sirenes', i Celia Pardo Argente, de Segon Cicle d'ESO, per 'Jutjar no ens fa més grans'. Quant a la categoria de Batxillerat, el guanyador va ser Pau Francés Ibañez per 'No puc ser més borinot'. Tot l'alumnat de Secundària i Batxillerat pertanyen a l'IES Patacona. Finalment, en la categoria de Formació de Persones Adultes van guanyar Teresa José Sánchez Carcelen, per 'Curiositat', i Cristina Orduña Pomares, per 'La Duli i el parotet blau', totes dues de l'Escola de Persones Adultes.

A l'acte de lliurament van acudir l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, la regidora d'Educació, Ana Bru, que van fer lliurament dels diplomes i els obsequis als i les particiopantes en el concurs de literatura, així com els premis a les guanyadores i guanyadors. També van acudir a l'esdeveniment integrants de la Corporació Municipal.

Pujar