29 de març de 2020 29/3/20

Alboraia celebra la Festa del Cirsto de la Providència

Alboraia celebra la Festa del Cirsto de la Providència - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Alboraia celebra la Festa del Cirsto de la Providència - (foto 2)
  Alboraia celebra la Festa del Cirsto de la Providència - (foto 3)
  Alboraia celebra la Festa del Cirsto de la Providència - (foto 4)

  El municipi d'Alboraia va celebrar diumenge passat 6 d'agost la tradicional Festa del Crist de la Providència, una celebració amb una llarga tradició ben arrelada a localitat que aconsegueix reunir a nombrosos veïns i que marca el verdader inici del període vacacional.

  Els protagonistes de la festivitat van ser enguany els clavaris de la quinta de 1970 els quals van participar en cadascun dels actes que demanda la tradició tals com la despertà on la pólvora va marcar l'inici de la celebració que va continuar amb el pasacarrers seguit d'una missa i una disparà on el soroll es va encarregar novament de contagiar a la localitat l'esperit propi d'aquest festeig. En la jornada també van participar els clavaris nascuts l'any 1945 que commemoraven 25 anys de la seua festivitat.

  La Entrà de la Murta celebrada a la vesprada, va permetre que els carrers del centre del municipi quedaren adornats per un mantell verd compost per la mata que van arreplegar els clavaris el dia anterior per on més tard, va tenir lloc l'habitual processó que va recórrer els principals carrers del centre històric d'Alboraia.

  Finalment, en la Plaça de la Constitució els assistents van gaudir d'un espectacle micropiromusical amb efectes teatrals a càrrec de la Pirotecnia Turis.

  Pujar