23 de setembre de 2020 23/9/20

Alboraia celebra el 9 d'Octubre amb 10 premis per als veïns de la localitat

Alboraia celebra el 9 d'Octubre amb 10 premis per als veïns de la localitat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Alboraia celebra el 9 d'Octubre amb 10 premis per als veïns de la localitat - (foto 2)
  Alboraia celebra el 9 d'Octubre amb 10 premis per als veïns de la localitat - (foto 3)
  Alboraia celebra el 9 d'Octubre amb 10 premis per als veïns de la localitat - (foto 4)
  Alboraia celebra el 9 d'Octubre amb 10 premis per als veïns de la localitat - (foto 5)
  Alboraia celebra el 9 d'Octubre amb 10 premis per als veïns de la localitat - (foto 6)
  Alboraia celebra el 9 d'Octubre amb 10 premis per als veïns de la localitat - (foto 7)
  Alboraia celebra el 9 d'Octubre amb 10 premis per als veïns de la localitat - (foto 8)

  L'Ajuntament d'Alboraia ha celebrat un any més la seua gala 9 d'Octubre amb motiu d'aquest dia tan especial per als valencians. Es tracta d'un esdeveniment de reconeixement cap a aquelles persones i col·lectius, veïns de la localitat, que donen testimoni dels valors que són senya d'identitat d'Alboraia i de la Comunitat Valenciana.

  L'esdeveniment, que en una ocasió més ha sigut recolzat pels veïns del municipi i la Corporació Municipal, va ser obert per Miguel Chavarría. L'alcalde d'Alboraia va ressaltar en el seu discurs "el sentiment d'orgull de pertànyer al nostre poble" i va agrair als premiats la seua labor: "Moltes gràcies per ser exemple de vida i valors per a Alboraia, un poble que vos vol, vos valora i que se sent orgullós de cadascun de vosaltres".

  L'enèrgica periodista Gema Marí Ramos, que porta diversos anys presentant la gala, va conduir una novena edició dels Premis 9 d'Octubre carregada de sentiments i que va repartir els ja tradicionals premis dissenyats per l'artista valenciana, Verónica Palomares. Enguany els guardons s'han dividit en 10 categories.

  D'aquesta manera, el grup Ramonets va rebre el premi a Cultura i Joventut com a reconeixement al treball que realitzen en l'àmbit musical i la seua difusió entre els més xicotets. El guardó al Mèrit Esportiu va ser lliurat a Patacona C.F. per la seua trajectòria esportiva coincidint amb el seu desé aniversari. Aquesta zona costanera d'Alboraia va aconseguir així un doble trofeu, ja que la Comunitat Educativa de l'IES Patacona va ser la triada en la categoria d'Educació d'enguany gràcies al treball que realitzen, recolzats per l'Ajuntament, en favor de l'educació pública.

  Els quatre següents reconeixements van estar lligats al costat més artístic del municipi. Jordi Bayarri Dolz i Tyra M. C. Lanuza Navarro, que a través dels seus còmics acosten la història i la ciència als joves, van ser premiats en la categoria d'Arts Plàstiques. Li van seguir Tico Cerezo Rubio i Pepe Vidal Didoli, una particular parella d'actors, en Arts Escèniques; Guitarres Esteve en Artesania Valenciana per ser un punt de referència durant 60 anys de tradició i fabricació artesanal; i el baríton Josep Miquel Ramón Monzó en el Mèrit Musical per la seua trajectòria.

  José Belloch Giner, de Sequer Lo Blanch, va ser premiat en Horta i Innovació per tots els projectes relacionats amb la recuperació de l'horta a més de donar valor als costums dels nostres avantpassats. Respecte a açò últim, també es va reconéixer l'esforç dels veïns que formen la 'Festa del Carrer Cabanyal' a donar un futur al passat, per aquest motiu se'ls atorgara el premi Festa i Tradició.

  Cal destacar la menció especial dins del Mèrit Esportiu que se li va dedicar al jove Jorge Carlos Pau Landa, que s'ha convertit en un exemple de força, superació i valentia després d'enfrontar-se a la competició més dura de la seua vida.

  El moment més emotiu de la jornada ho va protagonitzar el Premi d'Honor, que enguany ha recaigut a títol pòstum en Amadeo Folqués, president del Comité d'Agermanament d'Alboraia i que va dedicar la seua vida a la seua particular visió d'una Europa de pobles unida.

  La novena edició de la gala dels Premis 9 d'Octubre va donar per conclosa amb l'himne regional de la Comunitat Valenciana i la celebració amb orxata i fartons de tots els assistents.

  Especial 9 d'Octubre 2017

  Especial 9 d'Octubre 2017Entrar en el especial
  Pujar