elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia avança en els tràmits per a l'execució del PAI Ronda Nord per a dotar de més habitatges el municipi

Alboraia avança en els tràmits per a l'execució del PAI Ronda Nord per a dotar de més habitatges el municipi
  • El Ple també protegeix l'edifici del "Xalet", donat per una família d'Alboraia a l'Ajuntament, i rebutja ajornar l'inici de les obres del nou institut públic

L'execució del PAI Ronda Nord d'Alboraia, el pla urbanístic que dotarà de més habitatges el municipi, ha fet un nou pas en els tràmits de la seua execució. L'Ajuntament ha aprovat la cessió d'Agent Urbanitzador a l'empresa triada per les persones propietàries del sòl en sessió plenària amb els vots a favor de tots els grups, excepte el rebuig d'Esquerra Unida.

D'aquesta manera, el projecte, llargament esperat i que finalitzarà la urbanització confrontant amb el casc antic pel nord de la localitat, connectant carrers que hui queden interrompudes i sense eixida, donarà ús a l'últim sòl disponible per a habitatge en el nucli tradicional.

En relació a un altre tema urbanístic, Alboraia també ha denegat per unanimitat la suspensió temporal de les obres sol·licitada per la constructora del nou IES La Patacona en considerar que no hi ha motius per a això, tal com ja va informar el director de les obres contractat per la Conselleria.

S'ha aprovat l'última pròrroga prevista en el contracte del servei de neteja i recollida de residus. Ho fa amb els vots a favor de PSOE, Compromís, Partit Popular i Alboraia Actua, l'abstenció de Vox i el rebuig d'Esquerra Unida. Ja s'està treballant en el nou plec de condicions que haurà de regir el contracte que eixirà a licitació en uns mesos, un contracte adaptat a les noves exigències de la llei de residus i les necessitats del municipi i els seus tres nuclis, les quals han variat molt en aquests deu anys de vigència del contracte anterior. Acabats els estudis de necessitats, ara els membres de la Corporació hauran de concretar sistemes i mitjans a implantar d'entre la diversitat d'ofertes que hi ha en el mercat i amb el pressupost disponible per a aquest servei per als pròxims deu anys.

Finalment Alboraia exposa al públic per acord unànime una modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana, de 1991, per a protegir el conegut com a xalet blau, un edifici que forma part del patrimoni del municipi i que albergarà pròximament l'oficina de turisme permanent, entre altres activitats, després de les obres de restauració i adequació necessàries per a ús públic emmarcades dins del Pla de Sostenibilitat Turística pel qual Alboraia va rebre més de 2 milions d'euros. Amb això, s'evita que es permeta la possibilitat de ser derrocat per a construir un edifici d'habitatges de diverses plantes, tal com figurava en el document urbanístic.

Suport al sector agrari i a la igualtat i rebuig a la guerra

Tant el Partit Popular com Esquerra Unida – Unides Podem van presentar mocions en suport al sector agrari. Amb els vots a favor de PSOE, Compromís, IU i Alboraia Actua, el Ple va aprovar el text presentat per iU i esmenat pel regidor d'Agricultura de Compromís, mentre que el text de la moció del Partit Popular no va rebre vots en contra, atés que el Ple va expressar el suport unànime als agricultors i les seues demandes.

També va tirar avant la moció sobre el 8 de març, Dia de la Dona treballadora presentada per Compromís i la resta de l'equip de govern i consensuada amb la resta de grups, amb l'única abstenció de Vox. Alboraia també va rebutjar la guerra i l'escalada militar en Palestina amb una moció d'IU que va comptar amb el suport unànime, excepte l'abstenció de Vox.

Pujar