elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia acull la I Trobada d'equips d'Atenció Primària de l'Horta Nord

Alboraia acull la I Trobada d'equips d'Atenció Primària de l'Horta Nord
  • Els equips de més de 20 municipis van poder conéixer amb més detall el nou Manual d'Organització i Funcionament, el primer aprovat en la Comunitat Valenciana

Alboraia ha acollit la I Trobada d'equips d'Atenció Primària del departament 8 de l'Horta Nord. La trobada va ser conduïda pels representants de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives: Francesc Xavier Uceda i Maza, Secretari Autonòmic de Planificació i Organització del Sistema, Mercé Martínez i Llopis, Directora General d'Atenció Primària i Autonomia Personal, Gaspar Díaz Casares, supervisor del departament, i Susana Cazorla Martí, regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Alboraia.

A les jornades van assistir representants dels equips d'Atenció Primària de Serveis Socials de més de 20 municipis: Paterna, Burjassot, Alboraia, Montcada, Meliana, Foios, Bonrepós i Mirambell, Vinalesa, Alfara del Patriarca, Godella, Rocafort, Almàssera, Tavernes Blanques, Puçol, Massamagrell, El Puig, Rafelbunyol, La Pobla de Farnals, Albuixec, Massalfassar, Emperador, Albalat dels Sorells i Museros. Més de 100 tècniques i tècnics es van donar cita per a compartir les seues impressions i dubtes.

Durant la trobada la Directora General d'Atenció Primària i Autonomia Personal, Mercé Martínez i Llopis, va parlar sobre el recentment aprovat Manual d'Organització i Funcionament (MOF), que és el primer de la història dels Serveis Socials d'Atenció Primària en la Comunitat Valenciana. Després de reunir-se amb altres departaments prèviament a la trobada, va dedicar la seua intervenció també a resoldre els diferents dubtes dels equips.

Un nou manual per als Serveis Socials de la Comunitat Valenciana

Els serveis socials d'Atenció Primària de la Comunitat Valenciana conten per primera vegada en la història amb un manual d'organització i funcionament (MOF), impulsat des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Serveis Socials i que s'ha elaborat conjuntament amb els i les professionals per a unificar l'atenció que s'ofereix a la ciutadania.

Després de l'aprovació de la Llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana i la configuració del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, era necessari fomentar i consolidar els instruments en aquest marc.

L'objectiu és "homogeneïtzar la metodologia de treball" d'uns equips que s'han anat consolidant en els últims cinc anys, en els quals s'ha multiplicat per cinc la inversió de la Conselleria per a l'ampliació de les plantilles, incloent-hi noves figures professionals i consolidant les que ja existien.

El MOF integra de manera ordenada i sistemàtica la informació bàsica relativa als antecedents, el marc jurídic administratiu actual, les atribucions, l'estructura orgànica i funcions de les entitats en relació amb el nou SPVSS.

Així mateix, es configura com un instrument de treball que contribuïx a l'orientació del personal i facilita el seu treball al mateix temps que proporciona un esquema funcional a fi de realitzar possibles reestructuracions. A més, contempla el canvi d'estructura introduït en l'organització pel fet que es preval l'atenció presencial i personalitzada i, per tant, centrada en tot el cicle vital de la persona.

Entre altres avantatges, l'aplicació d'aquest manual oferix una visió de conjunt de l'entitat i serveis que la componen, concreta funcions evitant duplicitats i repetició d'instruccions i directrius, proporciona informació bàsica a la persona professional i servix d'instrument d'orientació a les unitats responsables.

Després de la intervenció dels i les representants de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i de la regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Alboraia, es va obrir una ronda de preguntes. En finalitzar l'acte, les persones assistents van poder gaudir d'un xicotet piscolabis d'orxata i fartons.

Pujar