6 de desembre de 2019 6/12/19

Mor el jove d'Albal malalt de leucèmia després de mesos de lluita

Mor el jove d'Albal malalt de leucèmia després de mesos de lluita - (foto 1)

  La lluita que Salva Delhom havia emprès en els últims mesos contra la leucèmia que se li va diagnosticar no ha pogut acabar en victòria per a este jove d'Albal, que ha mort a la curta edat de dihuit anys després de mesos de lluita contra la malaltia.

  Salva Delhom, veí de la localitat de L'Horta Sud, s'havia convertit en tot un símbol nacional contra la leucèmia, després d'engegar la campanya 'Fins a la medul·la amb Salva', en un intent de generar donacions de medul·la, una tècnica que ha avançat considerablement en els últims anys i que, de resultar compatible amb els malalts pot ser decisiva a l'hora d'afrontar una recuperació dels mateixos. No ha sigut el cas de Salva, però malgrat açò la seua lluita ha servit per a conscienciar sobre aquest tipus de donació. I és que entre amics i familiars s'ha aconseguit mobilitzar en diverses ocasions a tota una comarca en pro de les donacions.

  El jove, que era aficionat al futbol, va morir esperant un trasplantament compatible que mai va arribar a causa d'altres complicacions mèdiques, malgrat haver rebut la solidaritat de desenes de persones, entre elles destacats artistes com el cantant Alejandro Sanz, el propi València CF, Enrique Posa, David de María o Carlos Latre. La mare del jove mort, Eva Romero, va mostrar la seua tristesa i agraïment a través de les xarxes socials.

  "Salva es va anar d'este món conscient que gràcia a la seua lluita es van aconseguir moltes donacions de sang i medul·la que podran ajudar a molta gent, i açò li omplia de pau i consol", va afirmar la mare, qui va aprofitar per a agrair en nom de tota la família el suport i l'afecte mostrat per tantes persones al llarg del dolorós procés de la malaltia. La missa enterre tindrà lloc avui a les 18h en l'Església de La nostra Senyora dels Àngels en el municipi d'Albal.

  ocultar
  Mor el jove d'Albal malalt de leucèmia després de mesos de lluita
  Pujar