15 de desembre de 2019 15/12/19

Tallers reivindicatius a l’Institut Clara Campoamor pel Dia de la Dona

Tallers reivindicatius a l’Institut Clara Campoamor pel Dia de la Dona - (foto 1)

  El passat dimecres huit de març, l'IES Clara Campoamor d'Alaquàs va organitzar tota una sèrie de tallers i altres activitats que van commemorar el Dia de la Dona en els que van participar els alumnes des de primer de l'ESO fins segons de Batxillerat. La major part de la jornada va estar organitzada pel propi alumnat com el tallers reivindicatius "Micromasclismes", "Relacions Tòxiques", "Està a les teus mans", "Videojocs i Pantalles, "Quan de dona es tracta" o "La dona a les matemàtiques", entre altres.

  D'altra banda, l'Associació de Pares i Mares d'alumnes (AMPA) també es va involucrar en la jornada i va pintar, junt part de l'alumnat, alguns bancs de l'escola amb el rostre de dones que han canviat el curs de la història com la filòsofa Simone de Beauvoir o la matemàtica Teano de Crotona. El col·lectiu municipal Alaquàs Solidària va ser l'encarregat de preparar l'activitat "Dones, Dansa i cuina del món". A més, les tècniques del Departament de la Dona d'Alaquàs, Patricia Olascoaga i Rosa Fenollosa, van visitar el centre per veure com es desenvolupava la jornada.

  La performance "Ser adentro" ambientada amb música de Persona Sound i interpretada per la ballarina Lorenza di Calogero i una taula redona baix el lema "Dones arreu del món" on van intervindre el psicòleg Cristian Germán, la periodista Fina Godoy i l'ex alumne David Roldán van posar punt i final a un dia ple d'activitats. Unes activitats que van fer pensar i reflexionar els adolescents sobre qüestions quotidianes que estan plenes de desigualtats. D'aquesta forma, el centre va fer del dia 8 de Març una jornada de lluita per la igualtat real entre les dones i els homes.

  Després de la jornada 'oficial' del Dia Internacional de la dona, la vesprada del 10 de març les Ames de Casa d'Alaquàs van organitzar, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Alaquàs, un ball col·lectiu per a tota la població davant la porta del consistori. La dansa baix el nom de "Totes i tots al mateix so" va rebre una gran acollida. Després, el Centre Social Benàger va ser l'escenari del Sopar de dones. Hui, 14 de març continuen les activitats amb la xerrada "Violència de Gènere" a càrrec de la Policia Nacional i que tindrà lloc en el Castell d'Alaquàs. L'últim dia de celebració, el 26 de març, es celebrarà el III Duatló de la Dona en el Parc de La Sequieta a les 9 hores. Tots els interessats es podran inscriure en www.triatlocv.org/inscribete.

  ocultar
  Tallers reivindicatius a l’Institut Clara Campoamor pel Dia de la Dona
  Pujar