elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El projecte de reconstrucció comarcal de l’Horta Sud es presenta aquest dijous en l’Auditori d’Alaquàs

El projecte de reconstrucció comarcal de l’Horta Sud es presenta aquest dijous en l’Auditori d’Alaquàs
  • En l’acte es presentarà la marca del projecte, l’observatori d’indicadors comarcals i la campanya de conscienciació i hi intervindran representants del teixit associatiu, la Mancomunitat Horta Sud, la Diputació de València i la Generalitat

El pròxim dijous dia 22 d’abril a les 11:30h l’Auditori d’Alaquàs acollirà la presentació del projecte de reconstrucció comarcal impulsat pel teixit associatiu de l’Horta Sud, juntament amb la Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud, la Diputació de València i Caixa Popular. En l’acte es presentarà la pàgina web del projecte, l’observatori comarcal i la campanya de conscienciació.

En un context marcat per la incertesa provocada per la crisi del coronavirus i la crisi econòmica que es preveu d’un abast fins al moment desconegut, les associacions de l’Horta Sud, la Mancomunitat Horta Sud, la Diputació de València i Caixa Popular han decidit impulsar una aliança associativa per a la reconstrucció en clau comarcal alineada amb els objectius de l’Agenda Urbana 2030. Aquesta aliança s’origina arran de l’ampli consens per a la reconstrucció plasmat amb el #PacteHortaSud, subscrit per 10 ajuntaments, més de 75 entitats i gairebé 300 persones a títol individual.

Per tal d’impulsar aquesta reconstrucció, el projecte engegarà un observatori comarcal amb indicadors objectius per a plasmar l’estat actual de la comarca, taules de reconstrucció periòdiques amb representants electes, teixit associatiu i persones expertes per a debatre i impulsar accions i polítiques concretes de millora i una campanya de conscienciació.

La presentació tindrà lloc el pròxim dijous dia 22 d’abril a les 11:30 h. Tot i que en un principi estava prevista que tinguera lloc en el Castell d’Alaquàs, per previsions d’oratge s’ha canviat la ubicació i tindrà lloc a l’Auditori del mateix municipi.

En l’acte, presentat per la periodista Silvia Tomás i que es dividirà en tres blocs, hi intervindran membres de diverses associacions, empreses i institucions del territori. En el primer bloc, hi participaran Eva Zamora, presidenta de la comissió d’Infraestructures i Mobilitat de la Mancomunitat Horta Sud, Bartolomé Nofuentes, Assessor de Fons Europeus per a la Generalitat Valenciana i Dolors Gimeno, Diputada de Mancomunitats, Comarcalització i Mobilitat Sostenible. En el segon bloc intervindran Immaculada Orozco, Secretària Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Francesc Gamero, Secretari Autonòmic d’Hisenda i Juan Pérez, Director General de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera. En el tercer bloc prendran la veu representants del teixit associatiu i d’empreses de la comarca. També intervindran Toni Saura, Alcalde d’Alaquàs i Vicent Soler, Conseller d’Hisenda y Model Económic.

Per garantir el compliment de les mesures de seguretat necessàries per a la COVID-19, l’acte comptarà amb un aforament reduït i caldrà inscripció prèvia per a poder assistir. Per a què tothom puga seguir-lo en directe, tota la presentació serà retransmesa en directe a través de les xarxes socials de la Fundació Horta Sud.

Pujar