29 de maig de 2020 29/5/20

L'empresa Persones de Confiança continua per setè any consecutiu el seu projecte educatiu

L'empresa Persones de Confiança continua per setè any consecutiu el seu projecte educatiu - (foto 1)

  L'Alcaldessa d'Alaquàs ha visitat l'alumnat de l'institut Clara Campoamor que ven els seus productes al Mercat Municipal d'Alaquàs. L'empresa cooperativa "Persones de Confiança" ha renovat el seu contracte per a la setena edició aquest projecte educatiu.

  L'Alcaldessa, Elvira García Camps ha recolzat els alumnes de l'institut Clara Campoamor de Alaquàs que han renovat el contracte per a la posada en marxa de la setena edició del projecte educatiu "Persones de Confiança" i la venda dels seus productes al Mercat Municipal de Alaquàs.

  La primera edil ha visitat aquest matí l'alumnat al Mercat Municipal d'Alaquàs i s'ha compromès un any més, a ajudar-los en la promoció i posada en marxa d'aquesta cooperativa. L'ajuntament ha oferit tot el seu suport. Així mateix, també compta amb el recolzament de l'Associació de Venedors del Mercat Municipal, a través de la seua Presidenta, Isabel Mesa i amb el suport de l'Agència de Desenvolupament Social.

  Persones de Confiança

  La cooperativa "Persones de Confiança" va nàixer fa set anys com una experiència pionera emmarcada dins del projecte educatiu "Empresa i iniciatives emprenedores" realitzat aquest curs per l'alumnat de 3r ESO PMAR (Programa de Millora de l'Aprenentatge i del Rendiment) de l'institut Clara Campoamor d'Alaquàs posat en marxa per a fomentar la iniciativa empresarial entre els joves.

  Es tracta d'un projecte escolar sense ànim de lucre que es dedica a la venda de productes realitzats pels mateixos alumnes així com a la venda de productes conreats en l'hort escolar de l'institut. Els beneficis aniran destinats a un projecte de solidaritat.

  El projecte té com a objectiu fer comprendre l'alumnat el concepte d'empresa així com valorar el paper de la persona emprenedora com agent creador de riquesa i motor econòmic. Ajudats també per l'Agència de Desenvolupament Local d'Alaquàs i pel departament de creació d'empreses de l'Ajuntament, els joves han pogut conèixer de primera mà els requisits necessaris per a la creació d'una empresa així com la forma de gestionar-la.

  La iniciativa va ser reconeguda el passat mes de febrer amb una Menció Honorífica del Premi Nacional sobre Innovació Educativa que atorga la Fundació GSD a l'Institut Cervantes de Madrid. El jurat ha valorat molt positivament que l'alumnat ha treballat de forma activa i dinàmica sobre necessitats reals de l'entorn aportant solucions pròpies basades en el treball col·laboratiu i cooperatiu en accions útils per a la comunitat.

  Pujar