elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

13 joves d’Alaquàs participen en el programa Jove Oportunitat

13 joves d’Alaquàs participen en el programa Jove Oportunitat
  • Comença una nova edició d’aquest programa posat en marxa per l’Ajuntament d’Alaquàs per oferir orientació personal i professional als joves que hagen abandonat els seus estudis

Un total de 13 joves d’Alaquàs participen en una nova edició del programa Jove Oportunitat (JOOP) posat en marxa per l’Ajuntament d’Alaquàs a través de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). L’objectiu d’aquest programa que va començar ahir dilluns 19 d’abril és orientar de manera personal i professional les persones joves per tal d’ajudar-les a millorar la seua ocupabilitat a través d’un canvi d’actitud i oferir-les ferramentes per tal d’adquirir millors competències, personals, socials, acadèmiques i professionals.

L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, el regidor de Joventut, Javi Antúnez i els prospectors de Formació Professional Dual de la Conselleria d’Educació, Juan Durbán, Manuel Clemente y Francisco Tárrega han assistit hui a les sessions per donar la benvinguda als joves participants. A més, el primer edil ha volgut reconéixer el mèrit d’aquests joves per participar en aquestes jornades i els ha animat a continuar formant-se i millorant les seues competències.

Aquest és un programa de segona oportunitat dirigit a joves que en aquests moments es troben en estat de desmotivació i sense saber quin camí escollir per al seu futur.

El programa consisteix en la realització d’un curs en el qual el contingut primordial és l’orientació personal i professional des d’una visió integral de la persona per tal d’ajudar-lo a construir el seu projecte de vida. Per això s’utilitzaran tècniques de coaching actitudinal que els motive i augmente la seua autoestima i positivitat. Les tècniques podran ser individuals, grupals i en casos necessaris parental.

Les sessions es realitzen al centre juvenil el Passatge de dilluns a divendres en horari de matí i amb una durada de quatre mesos. Es realitzaran també visites a diferents empreses, cooperatives, entitats públiques amb l’objectiu de conèixer de primera ma les diferents eixides professionals. El curs finalitzarà amb una eixida de cap de setmana per a totes les persones participants i comptarà amb totes les despeses cobertes.

El programa, cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la lluita contra l'abandó educatiu prematur, va destinat preferentment a joves d’entre 16 i 21 anys que conclouen l'ESO, amb títol o sense, i que s'enfronten a problemes de desmotivació i, en la majoria dels casos, de baixa autoestima.

Pujar