18 de gener de 2021 18/1/21

Detingudes en Alaquàs una mare i la seua filla per estar assegudes en un banc després d'haver anat juntes a fer la compra

Imatge d'arxiu d'un control policial
Imatge d'arxiu d'un control policial
  • Les dues, que tenien antecedents policials, ja havien sigut proposades per a sanció, la filla en nou ocasions i la mare en sis

Agents de la Policia Nacional han detingut aquest dissabte en un carrer d'Alaquàs a una mare i la seua filla de 59 i 20 anys, respectivament, d'origen espanyol, com a presumptes autores d'un delicte de desobediència greu, després de trobar-se assegudes en un banc després d'haver realitzat la compra.  La filla havia sigut proposada per a sanció en incomplir les mesures de confinament establides en el Reial decret 463/20 que regula l'Estat d'Alarma en nou ocasions i la mare en sis ocasions. Els agents van intervindre el tiquet de compra del supermercat.

Els fets van ocórrer sobre les quatre de la vesprada quan els agents que realitzaven labors de prevenció per un carrer d'Alaquàs van detectar a dues dones assegudes en un banc pel que es van dirigir a les mateixes per a conéixer el motiu de la seua estada al carrer.

Els policies van esbrinar que es tractava d'una mare i la seua filla i que pel que sembla aquesta última hauria anat a realitzar la compra a un supermercat que es trobava a uns 30 metres del banc en el qual estaven assegudes.

Els agents van comprovar el tiquet de compra observant que la mateixa s'havia realitzat uns 20 minutos abans de ser detectades, així com la mare com a justificació de ser al carrer va manifestar que havia acompanyat a la seua filla a realitzar la compra.

Continuant amb les gestions, els policies van esbrinar que ambdues ja havien sigut proposades per a sanció per desobediència greu al Reial decret 463/20 d'Estat d'Alarma, la mare en sis ocasions i la filla en nou, per la qual cosa van ser detingudes com a presumptes autores d'un delicte de desobediència greu, així com van intervindre el tiquet de compra. Les detingudes, amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

Aquesta actuació s'enquadra dins del dispositiu especial de prevenció impulsat des de la Policia Nacional i dissenyat per a garantir la seguretat ciutadana en aquells establiments denominats especials, com ara supermercats, farmàcies, estancs i altres, agrupant aquests locals en zones de vigilància i en aquells horaris més susceptibles de comissió delictiva durant l'estat d'alarma.

Pujar