elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La carxofa, ingredient estrela a la Fira Gastronòmica celebrada aquest cap de setmana a Alaquàs

La carxofa, ingredient estrela a la Fira Gastronòmica celebrada aquest cap de setmana a Alaquàs
  MÉS FOTOS
  La carxofa, ingredient estrela a la Fira Gastronòmica celebrada aquest cap de setmana a Alaquàs - (foto 2)
  La carxofa, ingredient estrela a la Fira Gastronòmica celebrada aquest cap de setmana a Alaquàs - (foto 3)
  La carxofa, ingredient estrela a la Fira Gastronòmica celebrada aquest cap de setmana a Alaquàs - (foto 4)

  Diumenge 3 de febrer la plaça de la Constitució es va convertir en l'escenari per a la celebració de la II Festa de la Carxofa d'Alaquàs. Centenars de veïns i veïnes van gaudir dels diferents sabors i combinacions possibles que ofereix un producte de la terra com es la carxofa. La iniciativa que naix de mans dels Amics del Cant de la Carxofa, la Societat Gastronòmica el Cullerot i l'Associació local d'hostaleria i restauració AHORA junt amb el suport de l'Ajuntament d'Alaquàs, vol posar en valor i, promocionar al mateix temps, aquest producte de temporada propi de l'horta valenciana.

  Durant la jornada gastronòmica es van repartir prop de 2.000 tapes i altres 600 racions d'arròs: carxofa amb mussolina de creïlla, estofat de carxofa, hamburgueses de carxofa, carxofa a la brasa...A més de les degustacions, al Castell d'Alaquàs es va celebrar un taller coral del Cant de la Carxofa a càrrec de la professora de la Unió Musical d'Alaquàs Ruth García, encarregada de les tasques d'aprenentatge del tradicional motet que es canta a les nostres festes.

  Per completar la jornada es van lliurar els premis del concurs de fotografia vinculat a la carxofa, que enguany han recaigut en mans dels autors: Juan Miguel Esteve, Francisco Javier González i Vicente Lacruz.

   

  Pujar