31 d’octubre de 2020 31/10/20

Alaquàs presenta el seu Pla d'Infància i Adolescència i es reafirma com a Ciutat Educadora

Alaquàs presenta el seu Pla d'Infància i Adolescència i es reafirma com a Ciutat Educadora - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Alaquàs presenta el seu Pla d'Infància i Adolescència i es reafirma com a Ciutat Educadora - (foto 2)
  Alaquàs presenta el seu Pla d'Infància i Adolescència i es reafirma com a Ciutat Educadora - (foto 3)

  Dimarts 11 de desembre es celebrava a la sala Xemeneia al Castell d'Alaquàs la tercera edició de la commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora. Una cita anual a nivell mundial en la que un any més ha volgut participar el nostre municipi.  La jornada va estar encetada per un vídeo resum que va donar pas a la presentació del Pla Estratègic d'Infància i Adolescència d'Alaquàs.

  Es tracta d'un document molt participatiu, ja que són nombroses i importants les accions socioeducatives i els i les agents que ho han portat a terme, tant a nivell institucional com directament des de la pròpia societat civil. Aquest Pla va nàixer gràcies a les accions i experiències que s'han desenvolupat els últims anys des de l'Àrea Sociocultural municipal i de la participació activa de col·lectius, associacions, organismes i entitats del municipi, que van contribuir a l'anàlisi i aportació de propostes.

  El pla d'infància es regeix pels principis bàsics procedents fonamentalment de la Declaració dels Drets del Infants i per a garantir el seu compliment actua a través de 4 eixos: promoció, prevenció, participació i sostenibilitat mediambiental i protecció.

  Un projecte que unifica totes les accions que tenen relació amb els xiquets, xiquetes, adolescents i joves, i que a més s'ha convertit en una eina per dissenyar les accions i serveis que es realitzen actualment, al mateix temps que busca promoure noves propostes.

  Aquest Pla ha sigut avalat també per professionals de la FEMP, Departament de teoria de l'Educació, Educació Comparada i de Mètodes d'Investigació de la Universitat de València així com d'altres professionals lliures del món de l'educació i de la comunicació.

  La sala Xemeneia. plena de gom a gom, va comptar amb la presència de gran part dels i les protagonistes que han fet possible l'elaboració del document que ja ha començat a aplicar-se i que serà efectiu durant els pròxims quatre anys.

  El pla, així com totes les actes de les sessions de treball amb els diferents col·lectius estan penjades a la web municipal, per deixar constància de totes les fases del procés participatiu d'elaboració al que ha sigut sotmès.

  Abans de tancar la cita, va ser l'Alcaldessa d'Alaquàs Elvira García Campos l'encarregada de fer lectura de la Carta de les Ciutats Educadores per tal de reafirmar la continuïtat d'Alaquàs com a Ciutat Educadora.

  Com a municipi que fomenta l'educació i la cultura, no va faltar una bona dosi de teatre que va  arribar de la mà dels alumnes del grup AMIAR l'Escola Municipal de Teatre Juan Alabau.

  Pujar