29 de setembre de 2020 29/9/20

Així ha celebrat el València CF els seus primers cent anys de vida

Així ha celebrat el València CF els seus primers cent anys de vida - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Així ha celebrat el València CF els seus primers cent anys de vida - (foto 2)
  Així ha celebrat el València CF els seus primers cent anys de vida - (foto 3)
  Així ha celebrat el València CF els seus primers cent anys de vida - (foto 4)

  Un 18 de març a la València de fa 100 anys es van signar les bases del que hui és un gran club amb una autèntica legió de seguidors. El València CF ha celebrat hui una gran llista d'activitats amb motiu dels seus primers cent anys de vida, i és que un centenari no se celebra tots els dies.

  El dia ha començat amb al voltant de les 09.45 hores quan milers d'afeccionats han arrancat una marxa cívica per a commemorar els cent anys de vida, al costat d'ells treballadors, futbolistes i exfutbolistas amb Carboni i Chema Sanz al capdavant han recorregut els carrers de València amb una rèplica de la bandera fundacional del club. Aquest recorregut tenia una destinació: el quilòmetre zero on va començar tot.

  La cantonada de la Plaça de l'Ajuntament amb Sant Vicent han sigut escenari d'un acte simbòlic on s'ha recordat el moment en el qual es va signar la fundació del Club. Per a això, els dos capitans de l'equip Jaume Doménech i Gio Carreras han sigut els mestres de cerimònies destapant una insígnia que lluirà ja per sempre en aqueix lloc. A més, descendents dels socis fundadors del València han fet lectura d'alguns fragments de l'acta fundacional de club redactada l'any 1919.

  Més tard, l'Ajuntament de València s'ha volgut sumar a les celebracions retent homenatge al València CF en una gran mascletà amb la qual s'ha tenyit la Plaça de Taronja. Moments abans del tret el president, Anil Murthy, ha fet lliurament al consistori de la samarreta especial del centenari, i ha volgut ressaltar la història que s'està construint: “Han sigut cent anys en el primer nivell del futbol espanyol i europeu, amb molts títols i una història gloriosa de la qual tots ens sentim orgullosos. El València és un gran club europeu i el primer ambaixador de València per tot el món”. 

  En coincidir en plena festa fallera, l'Agrupació de Penyes ha volgut unir-se a l'homenatge muntant la seua pròpia falla: una gran ratapinyada. El ninot està situat en l'exterior de la zona de Mestalla i cremarà a partir de les 20 hores.

  A més, un dels moments més especials d'aquesta celebració ha sigut la participació del Club en la tradicional Ofrena a la Verge dels Desemparats. El València CF han sigut els primers a inaugurar la segona jornada d'ofrena a la patrona, a qui han entregat una gran cistella de flors.

  Una gran agenda d'actes per a continuar construint història almenys durant 100 anys més.

  Pujar