elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Agricultor, fins al 14 de juliol pots participar en la campanya de la Mosca del Mediterrani

Agricultor, fins al 14 de juliol pots participar en la campanya de la Mosca del Mediterrani
  • La conselleria d'Agricultura facilita el producte necessari per al tractament de les varietats extratempranas de cítrics i el caqui

MÉS FOTOS
Agricultor, fins al 14 de juliol pots participar en la campanya de la Mosca del Mediterrani - (foto 2)
Agricultor, fins al 14 de juliol pots participar en la campanya de la Mosca del Mediterrani - (foto 3)

Amb l'objectiu de lluitar contra la Mosca del Mediterrani, la conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica facilitarà als agricultors valencians el producte necessari per a un tractament per procediments terrestres a les varietats extratempranas de cítrics i el caqui.

Quant als cítrics, aquest tractament es podrà usar en les següents varietats: Marisol, Clausellina, Clemenrubí, Basol, Oronules, Arrufatina, Hashimoto, Loretina, Beatriz, Clemenpons, Esbal, Oroval, Satsuma Owari, Clemennapo, Mioro, Iwasaki, Primosole, Okitsu, Clemensoon, Clemenclara, Orogros, Cultifort, Oct488, Nero, Capola i Clemenval.

Per a poder accedir als productes, l'agricultor només ha de cobrir les despeses d'aplicació del producte, complint la normativa existent.

Així, Agricultura repartirà l'Spinosad 0,024% (CB) P/V en formulació encebe, a raó d'1 l/ha per a la realització de tractament a pegats, tant per a produccions ecològiques com per a convencionals, en funció de les existències.

En el cas d'Ajuntaments com el de Puçol han informat que al costat de la Cooperativa i la S.A.T. podran col·laborar sol·licitant aquest tractament al Servei de Sanitat Vegetal.

De fet, amb la sol·licitud cal incloure un llistat dels agricultors que s'hagen inscrit a aquestes ajudes, indicant: cognoms i nom de l'agricultor, DNI, terme municipal en el qual es troba l'explotació, núm. de polígon i parcel·la, superfície, edat de la plantació i varietat.

Cada entitat sol·licitant haurà d'agrupar una superfície mínima de 5 hectàrees. En compliment del Reial decret 1311/2012, només podran subministrar-se productes fitosanitaris per a ús professional a titulars del carnet d'usuari professional de productes fitosanitaris.

Pujar