elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aemet activa l'alerta groga per vent: arriben les pluges i les gelades a la Comunitat

Aemet activa l'alerta groga per vent: arriben les pluges i les gelades a la Comunitat
  • S'espera una setmana marcada pel fred i pel fort vent a la província de Castelló

Comença una setmana digna d'un mes de desembre. Comencem el darrer mes de l'any i ho fem recordant que estem a finals de tardor: pluges i més fred, especialment a la segona meitat de la setmana.

La setmana ja comença avisant: amb alerta groga per fortes ratxes de vent a Castelló i Alacant i pluges generalitzades a la ciutat de València durant la matinada. És la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) que també avisa que a partir de dimecres baixen les temperatures i dijous entren en joc les pluges.

Així, per a aquest dilluns que s'espera que a la província de Castelló ploga a primeres hores -també la zona de València- i tendiran a remetre durant el matí. A la resta, cel poc ennuvolat o clar, amb nuvolositat baixa matinal en punts de l'interior, sense descartar precipitacions disperses a primeres hores a València.

Pugen les temperatures mínimes però no cal confiar-se, les màximes en descens i al litoral, pocs canvis. Pel que fa al vent, compte a Castelló, on s'activa l'alerta per fortes ratxes de vent així com en algunes zones d'Alacant.

Dimarts continua el vent i l'alerta per les fortes ratxes a Castelló. Notarem un lleuger ascens de les temperatures a la costa castellonenca encara que no ens confiem perquè a partir de dimecres baixen. I serà dijous quan arriben també les pluges, especialment a partir de la vesprada i més probablement al litoral.

A finals de setmana baixaran les temperatures a tota la Comunitat i, de fet, es podrien produir gelades a l'interior de la província de Castelló. Treguin, per tant, els seus abrics, i tinguin a mà el paraigua perquè els vindrà bé aquesta setmana en què entrarem al desembre.

Pujar